Angst voor een cosmetische behandeling of injectables?

Wij zien zeer veel klanten die geïnteresseerd zijn in een cosmetische behandeling. Zeer veel mensen zijn aanvankelijk wat gereserveerd. Wat zijn de meest voorkomende belemmeringen?

  1. Angst voor een onnatuurlijk resultaat
  2. Bang zijn dat je omgeving over je gaat roddelen
  3. De veronderstelling dat cosmetiek alleen iets is voor vrouwen
  4. Angst voor naalden / pijn / hersteltijd
  5. De kosten van de cosmetische behandelingen

Bovenstaande vragen zijn begrijpelijk en sommige ook gegrond. Een deel komt ook door onwetendheid. Wat eigenlijk hartstikke goed is. Het blijven medische behandelingen, waarin je niet over één nacht ijs moet gaan. Een stukje verdieping, kiezen voor de juiste cosmetisch arts en de behandeling die je wilt ondergaan. Wat is er tegen bovengenoemde punten in te brengen?

Waarom wel een cosmetische behandeling?

Hallo, het is bijna 2017! Duizenden mensen laten zich dagelijks behandelen. Een laserbehandeling voor een jonge en gezonde huid, een Botox behandeling voor een fitte blik en wat fillers tegen groeven, rimpels en een dunner wordende huid.

Botox voor en na behandelingBehandeling met Botox (voor en na)

Angst voor een onnatuurlijk resultaat
Bedenk je een beroeps BN’er (vrouwen én mannen), iedereen heeft zich laten behandelen. Ook BN’ers waarvan je het niet verwacht. Royals? Ook die, ja. Zien die er onnatuurlijk uit? Of vaak juist bovengemiddeld mooi voor de leeftijd? Juist De paar freakshows, of opvallende verschijningen die véél te ver zijn gegaan… Laat die niet de opinie bepalen.

Bang zijn dat je omgeving over je gaat roddelen
Roddelen? Waarom? Het valt niemand op. Je zult complimenten krijgen. Iedereen koketteert met dure anti-rimpel crèmes, die niet werken. Waarom niet open zijn over een injectables of huidverjongende laserbehandeling, die wél werkt?

De veronderstelling dat cosmetiek alleen iets is voor vrouwen
Ruim 30% van onze praktijk bestaat uit mannen. Dit zijn zakenmannen, studenten én mannen uit de bouw. De gemeenschappelijke deler is uiterlijke verzorging. Ze hechten waarde aan de uitstraling en het zijn vaak sportieve mannen. Sportschoolbezoeker of andere sporten.

Angst voor naalden / pijn / hersteltijd
Angst voor naalden of pijn is (soms) wel terecht. Overigens erg persoonlijk. Veel mensen voelen nauwelijks iets, en klagen al helemaal niet. Anderen gaan tegen het plafond aan. Dit is met een lokale verdoving natuurlijk goed te voorkomen. Wat voor type ben jij?

De kosten van de cosmetische behandelingen
De kosten van de behandeling is vaak een drempel. En zeker ook omdat je het moet herhalen. Één keer de sportschool bezoeken maakt je niet fit. Één keer je huid laten behandelen ook niet. Veel mensen komen 2 a 3 keer per jaar. De behandeling van de fronsrimpel kost voor vaste cliënten € 135 per keer. Een cliché; 12 keer per jaar je haar verven en de uitgroei bijwerken is vaak veel kostbaarder…

Hopelijk helpt dit artikel je ook op dit onderwerp weer wat te relativeren. Doe wat goed voelt, wees jezelf!

Wilt u weten wat onze specialisten voor u kunnen betekenen? Klik op onderstaande button

Bekijk behandelingen

U kunt hier onze tarieven nalezen.