Botox behandeling Leiden

Kliniek Vrijdag is in Botox behandelingen gespecialiseerd. Wij zijn gevestigd in Leiden, nabij de Churchilllaan en de A4. Ons medisch team bestaat uit ervaren artsen en huidtherapeuten onder leiding van plastisch chirurg Duco van den Broecke (werkzaam in het Alrijne Ziekenhuis te Oegstgeest).

De locatie is een prachtig modern ingericht en recent verbouwd pand aan de Mary Beystraat. Het intakegesprek is altijd met de behandelend arts. Zo heeft u de gelegenheid tot het stellen van al uw vragen aan uw behandelend specialist.

Botox behandeling Leiden: Welke rimpels worden behandeld?

Rimpels ontstaan met name op plaatsen in het gezicht waar de mimiek het sterkst is. De geïnjecteerde Botox zorgt ervoor dat de spieren minder samen trekken, en de huid gladder wordt. Bij professioneel gebruik behoudt u de natuurlijke uitstraling, waarbij het gezicht zachter en jonger wordt.

Wat is Botox?

Botuline toxine (Botox behandeling) wordt al sinds jaar en dag veilig gebruikt in de medische en cosmetische wereld. De gebruikte middelen staan bekend onder de namen Botox Cosmetic, Bocouture, Azzalure en Vistabel. Medisch wordt botuline toxine toegepast om spier-spasmen te minimaliseren, voor neurologische en urologische toepassingen. Ook voor het behandelen van tandenknarsen in de slaap (waardoor tandslijtage en hoofdpijnklachten kunnen ontstaan), migraine en overmatig transpireren wordt veelvuldig botuline toxine gebruikt.

Sinds meer dan 20 jaar is het gebruik wereldwijd enorm toegenomen. Dit is vooral te danken aan de doeltreffendheid van het product.

Ontspannen zonder rimpels

In heel andere dosis wordt botox cosmetisch toegepast om zeer selectief mimische eigenschappen te minimaliseren en zodoende rimpelvorming te onderdrukken. Een botuline toxine behandeling behoudt haar werking gedurende ca. 3-6 maanden. De meest voorkomende behandelindicatie is de fronsrimpel. Naast dat het de frons “glad strijkt” biedt het de cliënten ook een ontspannen gevoel. Het drukkende gevoel op de ogen zal verdwijnen.

Preventief tegen rimpels?

Botuline toxine heeft ook preventieve kenmerken. Rimpels ontstaan door mimiek; lachen, huilen, boos kijken, verbaasd zijn, etc. Bij iedere mimische beweging ontstaat er een “vouw” in de huid. Deze vouw herstelt zich bij jonge mensen door voldoende collageen en elastine in de huid. Met de jaren blijven eerst lijntjes zichtbaar, die zich met de loop der jaren ontwikkelen tot rimpels.

Toediening mag in Nederland alleen worden gegeven door artsen, het is echter raadzaam voor een ervaren cosmetisch arts of plastisch chirurg te kiezen, iemand die u vertrouwd. Meer over onze ervaren cosmetisch arts Peter den Otter leest u hier.

Wij gebruiken botuline toxine (in de volksmond “Botox”) voor de volgende behandelingen:

Botuline toxine behandelingen

Fronsrimpel
Kraaienpootjes
Voorhoofdsrimpels
Zichtbaar tandvlees
Tandenknarsen
Overmatig transpireren (zweetoksels)
Putjes in de kin
Migraine

Cosmetisch arts behandelingen met Botox en fillers

De ene arts is de andere niet. Het behandelen met Botox en fillers is een erkende medische specialisatie. Juist omdat het een particuliere behandeling betreft, moet de kwaliteit optimaal zijn. Wij werken uitsluitend met loyale en toegewijde cosmetisch artsen, die al vele jaren ervaring hebben.

De handen van de cosmetisch arts zijn doorslaggevend. Wanneer niet op de juiste plek wordt geprikt, of niet in de juiste huidlaag, kan het zijn dat effect minimaal is, of dat er veel meer product nodig is. Wij adviseren altijd voor een ervaren cosmetisch arts te kiezen!

Een intakegesprek is vrijblijvend en informatief. U heeft het intakegesprek met de cosmetisch arts.

Wat is het effect van Botox?

Botox is een spier ontspanner. Er wordt met een hele dunne naald de juiste dosering Botox ingespoten. Deze spier ontspant zich, trekt niet meer samen om een rimpel te worden. Resultaat na behandeling houdt 4-5 maanden aan. Na de eerste behandeling is dit iets korter, na latere behandelingen wat langer.

Na 5-10 dagen is het effect zichtbaar, na 14 dagen werkt het optimaal.

Wat zijn de risico’s van een Botox behandeling?

Botuline toxine wordt zeer veel in de medische en cosmetische wereld gebruikt. Het is echter wel zo dat het product in de juiste dosering en op de juiste plek moet worden geïnjecteerd. Er zijn in het algemeen geen complicaties, gevaren of nadelen bij een behandeling. Allergische reacties blijven achterwege gezien de lage dosering.

In uitzonderlijke gevallen kan een inspuiting een vreemd effect hebben, dat tijdelijk aanhoudt. Dat is het geval als er een horizontale rimpel vlak boven de wenkbrauw wordt behandeld met botuline toxine; een ‘hangend’ ooglid is dan het tijdelijke gevolg.

De behandelende arts zal dan ook altijd heel goed de afweging maken welke rimpels voor een behandeling in aanmerking komen. Mensen met een zenuw- of spieraandoening en zwangere vrouwen mogen niet behandeld worden. Dit is beleid uit voorzorg. Ongeveer 1 tot 2 % van de mensen heeft antistoffen tegen botuline toxine. Bij hen heeft de behandeling geen of onvoldoende effect.

Wat is het advies na behandeling?

In principe kunt u uw dagelijkse bezigheden hervatten. De eerste 2 tot 4 uur na een behandeling adviseren wij u veel te fronsen en veel te lachten, en niet te bukken en liggen. Wij adviseren na een behandeling 2 dagen niet intensief te sporten of naar de sauna te gaan.

Onze ervaren cosmetisch arts geeft tijdens het intakegesprek vrijblijvend behandeladvies. U kunt via 088-0042701 of online een afspraak maken.

Resultaat na een Botox behandeling Leiden?

Voorbeelden van resultaat na een Botox behandeling zijn:

 

Intakegesprek voor een Botox behandeling?

Het intakegesprek is altijd met de behandelend arts. Zo heeft u de gelegenheid tot het stellen van al uw vragen aan uw behandelend specialist.

De ene arts is de andere niet. Het behandelen met Botox en injectables is een erkende medische specialisatie. Juist omdat het een particuliere behandeling betreft, moet de kwaliteit optimaal zijn. Wij werken uitsluitend met loyale en toegewijde artsen, die al vele jaren ervaring hebben.

De meeste mensen hebben een therapeutische klacht: Last van een fronsrimpel, altijd een bozige blik, onrustig gevoel in het voorhoofd, vermoeid gevoel. Ook veel mensen willen gewoon dat de fronsrimpel, kraaienpootjes of andere rimpels minder zichtbaar zijn.

Hoe lang blijft het resultaat van een Botox behandeling?

Na een eerste behandeling zijn de klachten ca 4 maanden weg. Eventuele navolgende behandelingen hebben ca 6 maanden effect.

Een intakegesprek is vrijblijvend en informatief. U heeft het intakegesprek met de cosmetisch arts. Wellicht geeft dat u vertrouwen!

Botox behandeling bij Kliniek Vrijdag Leiden

De cosmetisch artsen van Kliniek Vrijdag zijn ervaren. Zij hebben verstand van schoonheid, een natuurlijk resultaat staat altijd voorop. Kliniek is bovendien gecertificeerd en voldoet aan alle regelgeving omtrent cosmetische behandelingen.

Navigeer naar onze botox pagina voor meer  informatie over de tarieven en behandeling van onze botox kliniek?

Een intakegesprek is vrijblijvend en informatief. U heeft het intakegesprek met de cosmetisch arts. Wellicht geeft dat u vertrouwen!

Onze cosmetisch artsen

Kliniek Vrijdag is er trots op over de meest ervaren cosmetisch artsen van Nederland te beschikken. Een garantie voor een veilige behandeling en een garantie voor een natuurlijk resultaat.
Bekijk hier het team van Kliniek Vrijdag

Behandelingen Kliniek Vrijdag:

Botox behandeling informatie
Injectables / fillers
Laserbehandeling
Plastische chirurgie