Botox behandeling

Een Botox behandeling

Een Botox behandeling kan zowel een behandeling zijn om rimpelvorming te voorkomen, als om bijvoorbeeld migraine, overmatig transpireren en tandenknarsen te voorkomen. Een Botox behandeling is een behandeling met botuline toxine type A. Botox is een merk, andere botuline toxine merken zijn Vistabel, Azzalure, Dysport en Bocouture. Dit artikel gaat over de cosmetische mogelijkheden van Botox. Klik hier voor de medische toepassingen.

Rimpels ontstaan met name op plaatsen in het gezicht waar de mimiek het sterkst is. Een Botox behandeling zorgt ervoor dat de spieren minder samen trekken, en de huid gladder wordt. Na een Botox behandeling behoudt u bij professioneel gebruik uw natuurlijke uitstraling, waarbij het gezicht zachter en jonger wordt. De rimpel verdwijnt, de blik wordt weer open en ontspannen; zonder dat u er anders uit gaat zien.

Populairste Botox behandelingen
Fronsrimpel

Voorhoofdsrimpel
Kraaienpootjes

Voor en na foto’s Botox behandeling

Botox behandeling voor en na foto fronsrimpel botox aanbieding botox kosten Voor en na foto fronsrimpel vrouw Botox behandeling

Botox behandeling man voor en na foto fronsrimpel behandeling botox aanbieding botox kosten Voor en na foto fronsrimpel man Botox behandeling

Wat is Botox?

Botuline toxine wordt al sinds jaar en dag veilig gebruikt in de medische en cosmetische wereld. Medisch wordt botuline toxine toegepast om spier-spasmen te minimaliseren, voor neurologische en urologische toepassingen. Botuline toxine is een natuurproduct. Het wordt gewonnen uit Clostridium botulinum.

Sinds meer dan 20 jaar is het gebruik wereldwijd enorm toegenomen. Dit is vooral te danken aan de doeltreffendheid van het product.

WerkingsHoe lang werkt Botox? Werkingsduur van Botoxduur van Botox

Bij Kliniek Vrijdag is de ervaring dat een Botox behandeling een werkingsduur heeft van 3-5 maanden. Deze werking kan per kliniek, dokter en cliënt verschillen. Het hangt namelijk af van de kwaliteit van het merk botuline toxine, de kwaliteit van injecteren (juiste plek, verdeling, etc) en de spierkracht en mate van rimpels bij de cliënt.

Wanneer je vaker bent behandeld houdt het product langer zijn werking (zie grafiek)

Het effect van de behandeling start 48 uur na de injectie met de werking. Na 10 tot 14 dagen is de werking optimaal. Het effect van Botox houdt drie tot zes maanden aan. Bij regelmatige behandeling met Botuline toxine blijft de werking langer. Het resultaat van Botox is nooit blijvend.

Hoe ziet een Botox behandeling er uit?

Wanneer u meer informatie wilt over een Botox behandeling dan kunt u een vrijblijvend consult plannen met één van onze cosmetisch artsen. Mocht u in aanmerking komen voor een behandeling en u wilt dat ook graag, dan kunt u kiezen voor een behandeling.

De behandeling duurt 5-10 minuten. De juiste dosering botuline toxine wordt in een steriele omgeving met een zeer dunne naald op de juiste plek ingespoten. In de komende dagen ontspant de spier zich, trekt niet meer samen om een rimpel te worden.

Ontspannen zonder rimpels

De meest voorkomende behandelindicatie is de fronsrimpel. Mensen die vaak fronsen hebben aan het eind van de dag vaak een vermoeid of gespannen gevoel. Naast dat de behandeling de frons “glad strijkt” biedt het de cliënten ook een ontspannen gevoel. Het drukkende gevoel op de ogen zal verdwijnen.

Preventief tegen rimpels?

Botuline toxine heeft ook preventieve kenmerken. Rimpels ontstaan door mimiek; lachen, huilen, boos kijken, verbaasd zijn, etc. Bij iedere mimische beweging ontstaat er een “vouw” in de huid. Deze vouw herstelt zich bij jonge mensen door voldoende collageen en elastine in de huid. Met de jaren blijven eerst lijntjes zichtbaar, die zich met de loop der jaren ontwikkelen tot rimpels.

Toediening mag in Nederland alleen worden gegeven door artsen, het is echter raadzaam voor een ervaren cosmetisch arts of plastisch chirurg te kiezen, iemand die u vertrouwd. De cosmetisch artsen van Kliniek Vrijdag behoren tot de meest ervaren van Nederland.

Benieuwd naar welke vragen jij aan de cosmetisch arts kunt stellen tijdens een consult? Check hier de meeste gestelde vragen over Botox

Wij gebruiken botuline toxine (in de volksmond “Botox”) voor de volgende behandelingen:

Botuline toxine indicaties

Fronsrimpel
Kraaienpootjes
Voorhoofdsrimpels
Medische behandelingen met botuline toxine
Tandenknarsen
Overmatig transpireren (zweetoksels)
Putjes in de kin
Migraine
Tandvleeslach

Waarom zou ik voor Kliniek Vrijdag kiezen voor een Botox behandeling?

Cosmetisch arts Burcu Gundogdu opereert tevens in het Alrijne Ziekenhuis op de afdeling plastische chirurgie. Veel aangezichtschirurgie geeft een voorsprong in de kennis over de anatomie.
Daarnaast heeft cosmetisch arts Peter den Otter vele jaren ervaring als cosmetisch arts. Zij hebben verstand van schoonheid!

Ruim 95% van de cliënten is positief over het gevoel (ontspannen) en effect (storende rimpels verdwenen) na behandeling.

Waarom kiezen Kliniek Vrijdag cliënten voor een Botox behandeling?

Klanten vinden gemiddeld dat zij er 5 jaar jonger uitzien
Ruim 97% van de cliënten is tevreden over het resultaat
Cliënten waarderen Kliniek Vrijdag met een 9,1
Resultaat houdt tot 5 maanden aan

Botox behandeling frons

Wat zijn de risico’s van een Botox behandeling?

Botuline toxine wordt zeer veel in de medische en cosmetische wereld gebruikt. Het is echter wel zo dat het product in de juiste dosering en op de juiste plek moet worden geïnjecteerd. Er zijn in het algemeen geen complicaties, gevaren of nadelen bij een behandeling. Allergische reacties blijven achterwege gezien de lage dosering.

In uitzonderlijke gevallen kan een inspuiting een vreemd effect hebben, dat tijdelijk aanhoudt. Dat is het geval als er een horizontale rimpel vlak boven de wenkbrauw wordt behandeld met botuline toxine; een ‘hangend’ ooglid is dan het tijdelijke gevolg.

De behandelende arts zal dan ook altijd heel goed de afweging maken welke rimpels voor een behandeling in aanmerking komen. Mensen met een zenuw- of spieraandoening en zwangere vrouwen mogen niet behandeld worden. Dit is beleid uit voorzorg. Ongeveer 1 tot 2 % van de mensen heeft antistoffen tegen botuline toxine. Bij hen heeft de behandeling geen of onvoldoende effect.

De volgende bijwerking van Botox zijn bekend
– Roodheid of zwelling van de huid voor ca 5 minuten
– Blauwe plek op de injectie plaats. Dit komt bijna niet voor. Anders verdwijnt dit meestal binnen 1-2 dagen.

Kosten Botox behandeling

Botuline toxine (Botox of Bocouture) Premium Passant
Botox light € 88 € 99
Fronsrimpels € 138 € 155
Voorhoofdsrimpels € 138 € 155
Kraaienpootjes € 138 € 155
2 zones € 128 per zone  € 145 per zone
3 zones € 118 per zone  € 135 per zone
Wanneer ben je premium klant?

Bij je eerste behandeling.
Iedere vervolgbehandeling binnen 6 maanden.

Medische behandelingen met botuline toxine
Migraine behandeling v.a. € 290
Tandenknarsen v.a. € 290
Tandvlees glimlach v.a. € 88
Overmatig transpireren (beide oksels) v.a. € 395
Overactieve kin v.a. € 88

Wat is het advies na behandeling?

In principe kunt u uw dagelijkse bezigheden hervatten. De eerste 2 tot 4 uur na een behandeling adviseren wij u veel te fronsen en te lachen, en niet te bukken en op je gezicht te liggen. Wij adviseren na een behandeling 2 dagen niet intensief te sporten of naar de sauna te gaan. Uitgebreide nazorg informatie kunt u hier teruglezen.

Onze ervaren cosmetisch arts geeft tijdens het intakegesprek vrijblijvend behandeladvies. U kunt via 088-0042701 of online een afspraak maken.

Afspraak maken

Lees verder:
Botox kliniek Leiden
Filler behandeling
Rimpels verwijderen
Bovenlip