Botox nieuws

Botox nieuws

01/04/2018

Regulering van cosmetisch artsen

Nieuws over behandelingen met Botox & fillers (injectables) zijn veel in de media. Behandelingen met injectables zijn veelal niet noodzakelijke behandelingen, vaak om er beter uit te gaan zien. Consumenten vinden het een interessant onderwerp om over te horen, zien of lezen. Interessante insteek van…

Lees verder…

01/02/2018

Krijg je rimpels van slapen?

Dit is een veel gestelde vraag. Het kan! Het komt echter niet vaak voor. ‘Slaaprimpels’ komen het vaakst voor bij mensen die niet voldoende drinken. Zij hebben daardoor vaak een minder elastische huid. Wanneer je dan verticale compressie geeft op de flank van je gezicht, dan kunnen deze rimpels er in ‘slijten’.

Hoe merk je dat je huid minder elastisch is? Trek… Lees verder

———————————————

01/12/2017

Tandvleeslach

Blog door cosmetisch arts Drs. Peter den Otter.

Bij een tandvleeslach of “gummy smile” is het tandvlees zichtbaar tijdens het lachen. Soms kan dit je zelfvertrouwen behoorlijk aantasten. Altijd lachen met je hand voor de mond. Dit probleem is gelukkig eenvoudig op te lossen.

Lees verder…

———————————————

01/11/2017

Een brief aan de moderne man.

Ha mannen,

Deze blog gaan jullie niet bespreken in de voetbalkantine of tijdens een mannenavondje: Mannen en cosmetiek.

Vaak wordt gedacht dat cosmetische behandelingen exclusief voor vrouwen zijn. Maar de mannen zijn de wedstrijd aan het inhalen.

Lees verder…

———————————————

01/10/2017

Fascinatie voor gezichten

Na een poëtische ingeving zagen de notulen van een vergadering over ‘cosmetische geneeskunde als kunst’ er als volgt uit:

Ieder gezicht is uniek.
Achter ieder gezicht schuilt een verhaal.
Jouw gezicht verteld jouw verhaal…

Lees verder…

 

———————————————

01/09/2017

De cosmetische behandelingen van model Suzanne (42)

Als model krijg ik veel complimenten. Met kennissen en familie praat ik af en toe over cosmetische behandelingen. Vaak krijg ik dan te horen; “Dat heb jij natuurlijk niet nodig.” Dat laat ik dan maar zo.

Geheim
Wat mijn vriendinnen en collega’s wel weten (en ook doen), wil ik nu graag met de rest van de wereld delen… Lees verder

———————————————

01/08/2017

Blog cosmetisch arts Peter den Otter

Dit is mijn eerste blog over de cosmetische geneeskunde op de website van Kliniek Vrijdag. Ik kijk er naar uit om periodiek mijn visie en expertise op succesvolle praktijkvoering te geven.

Wetenschappelijke benadering
Schoonheid is van alle tijden en altijd belangrijk geweest. Maar wat is schoonheid nu eigenlijk? Boeken zijn erover volgeschreven. Volgens sommigen heeft het alles te maken met verhoudingen in het gezicht. En wel volgens de “gulden snede” verdeling ofwel het getal Phi. Lees verder…

———————————————

01/07/2017

Gym voor je huid!

Iedereen krijgt te maken met huidveroudering. De wens om mooi oud te worden delen we allemaal. Waarom laten we het dan gebeuren? Of hebben we geen keuze? Die hebben we wel!

Wanneer je één keer gezonde ingrediënten eet, ben je niet direct gezond. Dat moet je eigenlijk structureel doen. Wanneer je één keer sport, voel je je niet direct fit. Dat moet je structureel doen. Wanneer je..

Lees verder onze blog over de gym voor je huid!

———————————————

01/06/2017

Nieuw! Plasmage huidverstrakking

Een Plasma behandeling is de nieuwste techniek tegen verslapte huid. De behandeling verstrakt zonder operatie effectief verslapte huid en rimpels.

Een Plasmage ooglift is in korte tijd erg populair geworden. Wat is het precies? En welk resultaat kun je verwachten? Met een Plasmage behandeling kun je de huid verstrakken. Dit kan heel precies en gecontroleerd op de plek waar huidoverschot is, zoals bij de oogleden, de kraaienpootjes, rond de mond of de wallen onder de ogen.

Lees verder over Plasmage huidverstrakking…

———————————————

01/04/2017

Botox voor mannen

Ook mannen hebben de botuline toxine behandeling ontdekt. Zij willen er wat jonger, fitter en minder gestrest uitzien. Wat is het verschil tussen Botox voor mannen en vrouwen? Mannen kiezen vaker alleen voor het gebied van de fronsrimpel en ontspannen wenkbrauwen. Daardoor ontstaat een open, ontspannen blik. Een behandeling zonder dat iemand ziet dat je hebt gekozen voor een cosmetische behandeling.

Lees verder…

———————————————

01/03/2017

Rimpels voorkomen?!

Rondom je ogen en op je voorhoofd zijn de plekken die als eerste worden ontsierd door rimpels en lijnen. Een voorhoofd met rimpels en lijnen geeft je een oudere en vermoeide uitstraling. In dit artikel vertellen we je hoe je rimpels voorkomt en wat er eventueel preventief tegen te doen is. Hoe kun je rimpels voorkomen?

Lees verder

———————————————

01/02/2017

Wat doen tegen ingevallen wangen?

Wij ontvangen geregeld vragen van cliënten. Zo ontvingen wij een mailtje van Maaike, met de vraag of wij haar advies kunnen geven. Ze was op dieet gegaan en had nu last van ingevallen wangen.

Balen, op dieet gaan en afvallen net op die plaatsen waar je het niet wilt.

Lees verder…

———————————————

01/01/2017

Lip fillers bij Marijke (23) – Mijn echte verhaal!

Eindelijk heb ik het gedaan. Ik heb lip fillers! En ik vind het leuk om met jullie de kleine en grote details te delen, zoals het werkelijk is. Maar eerst wil ik toelichten waarom ik het heb laten doen. Ik heb altijd kleine lippen gehad. Mijn bovenlip was bijna onzichtbaar, en mijn onderlip was… Lees verder

———————————————

01/12/2016

Kliniek Vrijdag in het Leidsch Dagblad

Kliniek Vrijdag is door Stadsfotograaf Vincent Dekkers benaderd voor de unieke serie Gelukzoekers. In deze serie bezoekt hij locaties in Leiden waar mensen geluk zoeken. Hij stelt; ‘Iedereen streeft naar geluk, iedereen is aan het zoeken. En dat verbindt.’

Bekijk hier het artikel

———————————————

01/11/16

Foto na Botox behandeling gezicht

Voor en na foto’s zijn steeds belangrijker. Wat kan ik verwachten na een behandeling? Is er wel sprake van een natuurlijk resultaat?

Voor en na foto’s zijn zelden representatief voor uw situatie. Op de volgende pagina ziet u veel verschillende foto’s van voor en na een behandeling.

Lees verder…

———————————————

01/10/2016

Angst voor een cosmetische behandeling of injectables?

Wij zien zeer veel klanten die geïnteresseerd zijn in een cosmetische behandeling. Zeer veel mensen zijn aanvankelijk wat gereserveerd. Wat zijn de meest voorkomende belemmeringen?

1) Angst voor een onnatuurlijk resultaat
2) Bang zijn dat je omgeving over je gaat roddelen
3) De veronderstelling dat cosmetiek alleen iets is voor vrouwen
4) Angst voor naalden / pijn / hersteltijd
5) De kosten van de cosmetische behandelingen

Bovenstaande vragen zijn begrijpelijk, maar er is ook wat tegenin te brengen. Lees verder

———————————————

01/09/2016

Nazorg na een behandeling met Botox of fillers

Veel mensen hebben vragen na een behandeling. Is het normaal dat het behandelde gebied wat gevoelig is? Hoe lang mag ik niet sporten? Onderstaande nazorg informatie krijgt u in een brochure mee na de behandeling, en geeft u de informatie wat wel en niet wordt geadviseerd na een behandeling.

Lees verder

———————————————

05/08/2016

Nieuw! Huidverjonging 360°

Iedereen krijgt vroeg of laat last van een verouderde huid. Rimpels, pigmentvlekken, couperose, oneffenheden en een dunner wordende huid storen het vaakst.

Op basis van onze ervaring hebben wij een effectieve behandelcombinatie samengesteld, die een duurzaam effect voor ogen heeft: Huidverjonging 360°.

Lees verder

———————————————

01/07/2016

Met fillers een fit en fris uiterlijk?

Fillers zijn de perfecte oplossing voor direct resultaat. Met fillers krijgt je huid volume terug en verdwijnen groeven en rimpels. Fillers worden ook wel een liquid facelift genoemd: een vloeibare facelift. Wanneer je ouder wordt verliest de huid…

Lees verder

———————————————

24/05/2016

ColoreScience Make-up Leiden

Wetenschappers van ColoreScience heeft met Sunforgettable dé innovatie van het moment. Het is de eerste minerale foundation mét SPF. Het veilige huidproduct geeft een perfecte dekking, zonder dat uw huid hinder ondervindt van de make-up. U huid voelt niet vettig.

Lees verder

———————————————

10/05/2016
Botox in lippen, kan dat?

Vindt u zelf dat uw lippen te dun zijn en wenst u vollere lippen? Of vinden anderen wel eens dat u een wat ‘harde’ uitstraling heeft? Dunne lippen kunnen dat veroorzaken. U bent zeker niet de enige: we krijgen regelmatig vragen van mensen die hier een behandeling voor zoeken. Daarbij wordt vaak gedacht dat een botox behandeling de oplossing is. Maar dit klopt niet. Lippen kunnen namelijk niet met botox geïnjecteerd worden. Wilt u weten waarom botox in lippen een hardnekkig misverstand is? En hoe u wel aan volle lippen komt?

Lees verder

———————————————

18/4/2016
Wat is een fractional laserbehandeling?

Veel huidklachten zijn het gevolg van beschadigd of afnemend bindweefsel. Ook huidveroudering, en het ontstaan van rimpels, is een gevolg van de afname van bindweefsel. Met een (ablatieve) fractional laserbehandeling is de schade aan het bindweefsel zeer effectief te herstellen, waardoor de huidkwaliteit enorm verbetert en gladder wordt.

Lees verder

———————————————

4/4/2016
Wat zijn de meest gestelde vragen over Botox?

Een Botox behandeling is zeer populair. Ook heeft iedereen er een mening over. Het is tevens de bekendste en meest gebruikte injectable. Een behandeling met Botox is snel, veilig en effectief. Wat zijn de meest gestelde vragen over botox?

1. Wat is de prijs van Botox? Lees verder

———————————————

14/03/2016
Kliniek Vrijdag viert haar eerste verjaardag!

Ruim een jaar geleden waren wij vol spanning. Vol spanning over het concept van een nieuwe kliniek. Een kliniek volledig gespecialiseerd in injectables en huidverbetering. Een kliniek met cosmetisch artsen die zich 100% richten op esthetiek; de diagnose, advies en behandeling van Botox, filler en laser behandelingen. Cliënten die met alle vragen over huidveroudering, preventie en behandeling bij ons terecht kunnen. Hoe zou dat gaan?
Lees verder…

———————————————

05/02/2016
Fris en fruitig

Tijden veranderen! Veel mensen vinden dat prettig, sommige hebben er moeite mee. Je hebt natuurlijk het kamp ‘vroeger was alles beter’. Hebben deze mensen gelijk? Wat betekent dit voor je uiterlijk? Moet je met de tijd mee?

Lees verder…

———————————————

04/01/2016
Wat zijn de mogelijkheden van Botox?

Van het gladstrijken van rimpels tot het stoppen van overmatig zweten, botulinetoxine heeft vele mogelijkheden. Wat zijn de medische toepassingen? En wat zijn de nadelen?

Medische toepassing van Botox injecties

Botox is oorspronkelijk ontwikkeld om spieren te ontspannen. Om bijvoorbeeld spasmen te behandelen… Lees verder…

———————————————

01/11/2015
Rimpels voorkomen?!

Er was eens een beeldschone prinses. Deze prinses was de dochter van een beroemde koning, in een Koninkrijk hier ver vandaan. Deze prinses groeide op als een ware prinses, werd verwend tot en met. De prinses leefde op enorme afstand van het normale leven, had nooit hoeven leren, studeren en werken.

De prinses was waarachtig bloedmooi. En dat wist ze ook! Ze wist perfect haar charme en schoonheid in te zetten om zaken gedaan te krijgen, en zelf populair te worden. Ze parasiteerde op haar schoonheid en titel.

Aan de andere kant van de stad groeide een arbeidersdochter op. Lees verder…

———————————————

01/10/2015
Moet uw cosmetisch arts veelzijdig zijn?

Een veel voorkomende vraag die wij bij Kliniek Vrijdag krijgen van onze cliënten (met name in de leeftijdscategorie 40+) is als volgt. “Het lijkt dat mijn gezicht in korte tijd snel verouderd; Wat kan ik daaraan doen?” Wij hebben een visie op de behandeling van huidveroudering ontwikkeld.

Het belang van een fit en fruitig uiterlijk is steeds belangrijker in de hedendaagse maatschappij. Het is dus begrijpelijk dat mensen op zoek gaan naar methodes om er jonger uit te zien.

Huidveroudering toont zich in verschillende… Lees verder

———————————————

03/09/2015
Taboe op Botox en fillers?

Er rust nog steeds een taboe op Botox en fillers. Waarom is dat? Is het slechts voor de BN’ers en high society? Of is het stiekem al heel gebruikelijk en toegankelijk, maar lopen (nog) niet veel mensen ermee te koop?

Nagenoeg iedere BN’er (man (!) en vrouw) die geregeld op televisie komt, laat zich met Botox en/of fillers behandelen. De enkele BN’er die ervoor uitkomt, wordt flink over geroddeld. Maar waarom? Ben je minder serieus te nemen wanneer je op bezoek gaat bij de cosmetisch arts?
Lees verder

 

29/07/2015
Medische toepassing Botox

Botuline toxine wordt al vele jaren succesvol toegepast bij vele medische specialismen. Urologie maakt er gebruik van bij blaasproblematiek. Neurologie bij bepaalde spasmen. Dermatologie bij hyperhidrosis. Wat betekent dit voor cosmetische toepassingen?

Bij medische behandelingen worden…
Lees verder

 

01/07/2015
Botox geheim

Terwijl miljoenen mannen en vrouwen wereldwijd Botox gebruiken om de huidveroudering zo lang mogelijk tegen te gaan, is lang niet iedereen er open over tegen de omgeving. Sterker nog, veel mensen houden het zelfs geheim tegenover de partner!

“Hij heeft de perceptie dat je op Joan Rivers gaat lijken als je Botox gebruikt,” zegt “Krissy,” die heeft gevraagd haar identiteit privé te houden, over de mening van haar man.

“Het is niet waar,” vervolgt ze. “Ik ga naar huis en hij ziet geeneens een verandering!”
Lees verder

20/05/2015
Kijkt u wel eens boos?

Zeer veel mensen gebruiken inmiddels een Botox-achtig (Botox of een andere Botuline Toxine type A zoals Azzalure of Bocouture) product. De redenen en indicaties zijn divers. Een belangrijke reden is dat men vindt (of diens omgeving), veel boos te kijken.

Mensen die boos kijken hebben veelal een verticale fronslijn tussen de wenkbrauwen. Deze lijn (fronsrimpel) ontstaat door het aanspannen van verschillende spieren, de corrugator, de procerus en de depressor. Een ervaren…
Lees verder

 

01/05/2015
Waar wordt Botox van gemaakt?

Botox, (botulinetoxine), wordt gemaakt uit het clostridium botulinum organisme, een natuurproduct wat zich bevindt in bossen, in meren en in kustwateren.

Het effect van Botox veroorzaakt een vermindering in spiercontractie, waardoor al decennia vele neurologische patiënten zijn geholpen. In veel kleinere doseringen wordt het product esthetisch toegepast.

Botulinetoxine type A is de werkzame stof van de preparaten in de werkzame stof.  Het toxine wordt door de producenten Allergan, Ipsen of Merz geproduceerd.

Deze middelen worden in de geneeskunde gebruikt voor…
Lees verder

Blog archief

Lees verder:
Belangrijkste cosmetische Botox indicaties
Informatie over een Botox behandeling.

U kunt telefonisch via 088-0042701 of online een vrijblijvende afspraak inplannen:

Beschikbare spreekuren