Chemische Peeling

Chemische peelings zijn voornamelijk geschikt om de verouderde huid of (acne) littekens te behandelen. Chemische peeling is een effectieve behandeling om rimpels, grove poriën, pigmentvlekken, een grauwe huid en onregelmatigheden minder zichtbaar te maken. De behandeling kan redelijk heftig zijn, maar geeft een forse verbetering.

De naam chemisch peeling klinkt niet heel aantrekkelijk. Het is echter een behandelmethode die al vele jaren wordt toegepast voor oppervlakkige huidvernieuwing.

Huidverjonging

De opperhuid (of epidermis), is de buitenste laag van de huid. Deze bestaat voor het grootste deel uit dode cellen die ons beschermen tegen uitdroging en invloeden van buitenaf. De dode cellen schilferen dagelijks af. Hierdoor vernieuwd de huid zich continu. Naarmate wij ouder worden vertraagd dit proces en wordt de conditie van de huid langzaam slechter.

Door middel van een gecontroleerde peeling behandeling kan de huid sneller vernieuwen waardoor deze frisser en fitter wordt. Afhankelijk van de concentratie en de zuurgraad van de peeling, kunnen er meer of minder huidlagen verwijderd worden.

Intakegesprek chemische peeling

Voorafgaande aan de behandeling hebt u een intakegesprek met één van onze huidtherapeuten. Zij zal uw huid onderzoeken en u adviseren over de meest geschikte behandeling. Al na één behandeling is het effect van de peeling zichtbaar maar mogelijk adviseert de huidtherapeut de behandeling vaker te doen. Dat is afhankelijk van de conditie van uw huid.

Wilt u weten wat onze specialisten voor u kunnen betekenen? Klik op onderstaande button:

Bekijk peeling behandelingen

U kunt hier onze tarieven nalezen.