Cosmetische behandeling voor de moderne man?

Ha mannen, Deze blog gaan jullie waarschijnlijk niet bespreken in de voetbalkantine of tijdens een mannenavondje: Mannen en cosmetiek. Vaak wordt gedacht dat cosmetische behandelingen exclusief voor vrouwen zijn. Maar mannen zijn de wedstrijd aan het inhalen.

Op mijn spreekuur in de kliniek komen altijd al meer dan het gemiddeld aantal mannen. De mannen in West-Nederland, de Randstad, zijn al langer verzorgend. In het verleden ook wel aangeduid als  ‘metromannen’. De laatste tijd zie ik ook steeds meer de ‘gemiddelde man’.

Wat is een gemiddelde man? Een man met een gezin? Een man die van voetbal of auto’s houdt? Een man die bij een bank, op de veiling of in de bouw werkt? In ieder geval mannen die midden in het leven staan, professioneel actief zijn en het belangrijk vinden er goed uit te zien.

Indicatie

Deze mannen laten vaak de fronsrimpel behandelen. Daardoor kijk je niet meer boos en worden de wenkbrauwen een fractie gelift (dit valt niemand anders op, dat wil je ook niet), voor een ‘open’ blik. Daarnaast kiezen mannen vaak voor de mannelijke contouren. Zoals kin, kaaklijn, neusplooi en eventueel wallen onder de ogen.

Ik maak voor mannen een eigen behandelplan. We analyseren de gezichtscontouren en de veroudering of verslapping van de huid. Daaruit volgt een plan.

Wat kun je bereiken?

Één op de 5 van mijn cliënten is man. Dat was twee jaar geleden één op de 8. Het tevredenheidspercentage onder mannen is nóg hoger dan bij vrouwen.

Je ziet er beter uit. Fris, fitter en klaar voor de dag. Na een cosmetische behandeling heb je nauwelijks downtime; je drukke schema komt niet in gevaar.

Ben je geïnteresseerd? Dan kom je toch eens vrijblijvend langs:

Maak afspraak

Tot ziens!
Drs. Peter den Otter, cosmetisch arts