Fronsrimpel behandelen

Wat is een fronsrimpel?

Een fronsrimpel is het gevolg van actieve spieren bij de wenkbrauwen. Sommige mensen activeren al op jonge leeftijd een frons, anderen zullen hem nooit krijgen. Wanneer je een actieve frons hebt zal deze vaak verschijnen. Wanneer je je concentreert, boos kijkt, tuurt of in de zon kijkt is hij vaak zichtbaar. Met een Botox behandeling ontspant dit. Veel mensen ervaren het als een ontspannen gevoel.

Op een bepaalde leeftijd wordt de frons permanent zichtbaar. Dit komt doordat hij zo vaak is geactiveerd, dat de verticale rimpel er altijd is. Mensen die dit hebben kunnen daar ook klachten van krijgen. Een vermoeid of drukkend gevoel kan aan het eind van de dag ontstaan.

Een Botox behandeling van de fronsrimpel kan dus zowel cosmetisch als functioneel zijn.

Hoe ontstaat een rimpel?

Een rimpel is een vouw in het huidoppervlak. Mimische rimpels ontstaan door het tonen van emoties. Deze zijn niet zichtbaar bij een ontspannen neutraal gezicht. Bij permanente rimpels is sprake van een cutane breuk veroorzaakt door het verzakken van de huidstructuur, hetgeen op zijn beurt weer een effect is van een teruglopende aanwezigheid van een tweetal eiwitten: collageen en elastine. Een fronsrimpel is vaak kenmerkend, storend aanwezig.

Een fronsrimpel is aanvankelijk een mimische rimpel, maar kan in de loop der tijd een permanente rimpel worden. Onze ervaren cosmetisch arts kan u advies geven over de beste behandeling voor u.

Fronsrimpel behandeling foto’s

Botox behandeling voor en na foto fronsrimpel botox aanbieding botox kosten Fronsrimpelbehandeling vrouw met Botox

Botox behandeling man voor en na foto fronsrimpel behandeling botox aanbieding botox kosten Fronsrimpelbehandeling man met Botox

Klachten door fronsen

Wat kijkt u boos? Veel mensen krijgen dit op een zeker moment te horen. Een Botox behandeling van de fronsrimpel is de meest dankbare behandeling. Het rimpeltje verdwijnt, de blik wordt weer open en fris; zonder dat de mimiek van het voorhoofd veranderd.

De fronsrimpel is ook de meest behandelde rimpel. Het is de verticale lijn tussen de wenkbrauwen/ogen. De fronsrimpel is een mimische rimpel, die ontstaat door veranderend mimiek. Bij veel mensen is de rimpel alleen zichtbaar wanneer er wordt gefronst. Bij andere mensen is de rimpel permanent zichtbaar.

Behandelmethode tegen fronsrimpels

De fronsrimpel kan worden behandeld met botuline toxine (Botox). Met een paar kleine prikjes is de frons niet meer actief. Lees hier verder over een Botox behandeling.

Wanneer de frons permanent zichtbaar is, dan kun je ervoor kiezen deze te verwijderen met een filler.

Resultaat van botuline toxine behandeling

De fronsrimpel wordt inactief. Wanneer de frons ontspant worden de wenkbrauwen iets gelift waardoor er een opener blik ontstaat. Het drukkende gevoel op de ogen en de hoofdpijn kunnen verdwijnen, het voorhoofd en de wenkbrauwen zullen ontspannen aanvoelen.

Voor een behandeling heeft u een vrijblijvend intakegesprek. Daarin kunt u al uw vragen stellen. U kunt online een afspraak maken, bekijk daarvoor de beschikbare spreekuren.

Beschikbare spreekuren

 

agenda

Waarom Kliniek Vrijdag?

Gespecialiseerde kliniek
Onafhankelijk advies passend bij uw diagnose
Plastisch Chirurg, Cosmetisch Arts en Huidtherapeut werken samen
Geen wachtlijsten
Elke week een avond en een weekend spreekuur

Benieuwd naar welke vragen jij aan de cosmetisch arts kunt stellen tijdens een consult? Check hier de meeste gestelde vragen over Botox

Lees verder:

Botox behandeling
Filler behandeling
Fractional laser behandeling