Gezichtrimpels

Rimpelbehandeling

In de loop van jaren ontstaan rimpels en huidveroudering Dit komt door de afnemende elastine (rekbaarheid) en collageen (stevigheid) van de huid. Wat kunt u daaraan laten doen? Bij de één ontstaan ze op jongere leeftijd dan bij de ander. Ook de hoeveelheid van rimpeltjes en de locatie in het gezicht kan verschillen. Vaak is de oorzaak genetisch (één van uw ouders of opa’s of oma’s had dergelijke klachten), of onder invloed van levensstijl (weinig slaap, stress, roken) of weersomstandigheden (veel in de wind/regen/kou/zon doorgebracht). Overweegt u een rimpelbehandeling?

Er is niet één absolute behandelmethode. Een rimpelbehandeling is bij iedereen anders. Het is belangrijk dat er een goede diagnose gesteld wordt. Bij sommige mensen volstaat een huidbehandeling (peeling of laserbehandeling) de ander heeft volume nodig onder de huid (rimpelvullers) een derde verbeterd al enorm door de spieren te laten ontspannen (Botuline toxine) en een vierde heeft behoefte aan collageen versteviging.

Iedere behandelmethode heeft andere voor- en nadelen. Ieder gezicht is uniek, iedere vraagstalling is uniek. Graag nodigen wij u uit voor een kosteloos intakegesprek. Onze cosmetisch arts geeft u vrijblijvend behandeladvies.

Behandeling ingevallen wangen

Resultaat van een fillerbehandeling van oa de wallen / traangootje.

Overhangende oogleden

Inmiddels ondergaat 1 op de 7 mensen eenmalig een ooglidcorrectie. Bij een boven ooglidcorrectie wordt een stukje overhangende huid van het ooglid verwijderd. Het litteken valt precies in de plooi, en is later niet meer zichtbaar.

Bij een (laterale) wenkbrauwlift wordt een sneetje in de haargrens een stukje overtollige huid verwijderd. Vervolgens wordt de wenkbrauw gelift, zodat er een natuurlijke en frisse oogopslag ontstaat.

Of u in aanmerking komt voor een ooglidcorrectie of een wenkbrauwlift, is op indicatie van de plastisch chirurg.

Regelmatig komt het voor dat er geen sprake is van overhangend boven ooglid (blepharochalasis) of van een operatieve indicatie tot een wenkbrauwlift. Toch zijn er klachten (vermoeid gevoel, hoofdpijn). De oorzaak kan zijn dat u een actief voorhoofd heeft. Continu compenseren, fronsen, compenseren, fronsen, etc. Veel van deze klachten zijn te corrigeren met botuline toxine. Met enkele kleine prikjes ontstaat er een ontspannen voorhoofd, waarbij de wenkbrauwen heel subtiel minimaal gelift kunnen worden.

Wilt u weten wat onze specialisten voor u kunnen betekenen? Klik op onderstaande button:

Bekijk behandelingen

U kunt hier onze tarieven nalezen.