Hyaluronzuur behandeling

Behandeling met hyaluronzuur fillers

Met een filler behandeling zijn tekenen van veroudering te corrigeren. Rimpels, groeven, plooien en volume verlies kunnen zo verdwijnen of worden gecompenseerd. Hyaluronzuur is by far het meest gebruikte filler product, wereldwijd. Een keuze voor een hyaluronzuur behandeling is een keuze voor een veilig en kwalitatief product.

Fillers, ook wel injectables of rimpelvullers genoemd, zijn geschikt voor het natuurlijk vullen van wallen onder de ogen, het opvullen van oppervlakkige en diepe rimpels in de huid, het vergroten of verstevigen van de lippen en het verbeteren van de contouren.

Wat is hyaluronzuur?

Hyaluronzuur is een stof die van nature al veel in je lichaam voorkomt. Je vindt hyaluronzuur van nature terug in het bindweefsel, zenuwweefsel en in de huid. In de huid zorgt hyaluronzuur er bijvoorbeeld voor dat de huid soepel en veerkrachtig blijft. Ook bij andere medische behandelingen, zoals bijvoorbeeld knie behandelingen, wordt hyaluronzuur al sinds decennia gebruikt.

rimpels bovenlip opvullen, rokerslijntjes behandelen, fillers bovenlip, hyaluronzuur behandeling

Verschillende merken Hyaluronzuur

Er zijn veel merken hyaluronzuur beschikbaar. Restylane, Juverderm, Emervel, Princess, Hyamax, etc. De cosmetisch artsen van Kliniek Vrijdag werken alleen met een veilige en effectieve hyaluronzuur. Wij werken alleen met producten met een lange historie en gedegen wetenschappelijk onderzoek.

De behandeling met fillers

Meestal wordt de behandeling zonder verdoving uitgevoerd worden. Met een hele fijne injectienaald wordt de hyaluronzuur in de juiste huidlaag gespoten. De totale behandeling duurt ongeveer 15-30 minuten. Het resultaat is direct zichtbaar. Na de behandeling bindt het hyaluronzuur vocht, waardoor de huid gezonder is en meer volume heeft. Lijnen en rimpels zijn verleden tijd!

Na de hyaluronzuur behandeling

De reacties van de huid zijn voor elk te behandelen huidgebied anders. Meestal is er gedurende enkele uren tot maximaal enkele dagen na de behandeling sprake van een lichte zwelling en roodheid. Deze reacties zijn altijd mild van aard en verdwijnen vanzelf. In de lip kunnen in eerste instantie oneffenheden zichtbaar en voelbaar zijn. Deze zijn na ongeveer een week verdwenen. Tevens kunnen er bloeduitstortinkjes ontstaan. Deze zijn echter vrij eenvoudig te camoufleren. De behandelde rimpeltjes zullen zijn vervaagd. Het wordt aangeraden de eerste zes uur druk op de behandelde plaatsen te voorkomen en de eerste nacht op de rug te slapen. Lees voor meer tips en advies na de behandeling deze pagina.

Hyaluronzuur verwijderen met hyaluronidase

Als u na een behandeling met hyaluronzuur niet tevreden bent met het resultaat is de behandeling weer terug te draaien met behulp van hyaluronidase. Hyaluronidase breekt hyaluronzuur af in suiker en water, twee ongevaarlijke stoffen die gemakkelijk door het lichaam worden opgenomen.

Sommige mensen zijn niet volledig tevreden met de hyaluronzuur behandeling, en komen naar ons voor een hyaluronidase behandeling. Bent u ergens anders behandeld en wilt u hyaluronzuur bij ons laten oplossen? Dan kost een behandeling met hyaluronidase € 98. Voor onze eigen cliënten is het gratis. Meestal zie je binnen de 24 uur resultaat, afhankelijk van de soort hyaluronzuur. Soms moet de behandeling een keer worden herhaald.

Sommige mensen (ongeveer 1%) zijn allergisch voor hyaluronidase. Daarom injecteren we altijd eerst een beetje in de huid van de arm om te testen of er een allergische reactie is.

Hoe veilig is een hyaluronzuur behandeling?

Fillers op basis van Hyaluronzuur zijn wereldwijd populair. Dat heeft te maken met de kwaliteit en vooral de veiligheid van het product. Waarom is hyaluronzuur zo’n goed middel? Daar zijn verschillende redenen voor. Bij huidveroudering veranderd de natuurlijke samenstelling van hyaluronzuur in de huid. Het volume neemt af, en de hydratatie verminderd. Een hyaluronzuur behandeling kan zowel de hydratatie als het volume herstellen.

Wanneer kom ik in aanmerking voor een hyaluronzuur behandeling?

Indien je last hebt van volume verlies in het gelaat (onder de ogen, jukbeenderen, wangen, lippen, kin, kaaklijn, etc), kun je dit laten herstellen met een behandeling. De cosmetisch arts zal op basis van uw wens een behandeladvies geven. Dit kan ook bijvoorbeeld Radiesse zijn (een filler met andere kenmerken).

Hyaluronzuur behandeling kosten

Veel mensen starten met 0,5 cc behandeling. Dit is uiteraard wel afhankelijk van je wens en het met onze cosmetisch arts geadviseerde behandelplan.
Onderstaande tarieven zijn scherp:

Hyaluronzuur filler behandelingen
Wallen onder de ogen v.a. € 255
Lachrimpels v.a. € 255
Neus-lippenplooi v.a. € 365
Ingevallen wangen v.a. € 365
Mondhoeken-kin lijnen (marionetlijnen) v.a. € 255
Bovenlip rimpels / rokerslijntjes v.a. € 255
Lippen opvullen v.a. € 255
De exacte kostprijs van fillers…

Verschilt van persoon tot persoon, o.a. afhankelijk van de diepte van de rimpel.
NB: Een goede cosmetisch arts heeft minder filler nodig voor een beter resultaat.

Vrijblijvend consult voor een hyaluronzuur behandeling

Overweeg je een filler behandeling? Onze cosmetisch artsen lichten je voor en maken een behandelplan. Maak daarvoor direct online een afspraak:

Maak een afspraak

Lees verder
Rimpels bovenlip verwijderen
Rimpels voorkomen
Pigmentvlekken laseren
Meest gestelde vragen over botox