Algemene informatie, advies & nazorg

Algemene informatie, advies & nazorg

Veel mensen hebben vragen na een behandeling. Is het normaal dat het behandelde gebied wat gevoelig is? Hoe lang mag ik niet sporten? etc.

Botox

Algemene informatie botuline toxine (Botox) behandeling


Wat is Botox?

Botox is een uit de natuur verkregen eiwit dat gebruikt wordt om de spieren tijdelijk te laten ontspannen. Het wordt via injecties toegepast. Botox wordt vaak gebruikt als soortnaam, maar eigenlijk is het een merknaam. In Nederland wordt gebruik gemaakt van verschillende merken Botuline Toxine. Bij Kliniek Vrijdag maken wij bij een botoxbehandeling gebruik van de merken Azzalure en Bocouture.

Botuline Toxine blokkeert direct het ‘aanspansignaal’ tussen de zenuwen en de spiertjes in de huid. Hierdoor kunnen de spiertjes in de huid niet meer (volledig) worden aangespannen.

Waar wordt Botox voor gebruikt?

Met Botox worden over het algemeen de fronsrimpel, de voorhoofdsrimpels en/of kraaienpootjes behandeld. Maar ook tegen tandenknarsen, een ‘tandvlees glimlach’, een overactieve kin, migraine en overmatig transpireren is Botox een veelgebruikte toepassing.

Hoe lang blijft het effect zichtbaar?

Het duurt na de behandeling ongeveer 1-2 weken totdat je maximaal effect hebt, daarna neemt de mogelijkheid om de spiertjes aan te spannen weer langzaam toe. In de maanden na de behandeling wordt de blokkade van de zenuwuiteinden door je eigen lichaam langzaam weer hersteld.

Een behandeling moet in eerste instantie elke 3 maanden herhaald worden. Uiteindelijk zal de tijd tussen de behandeling oplopen tot ongeveer 6 maanden.

Advies VÓÓR een behandeling

Medicatie
Om de (toch al kleine) kans op blauwe plekjes nog meer te verkleinen, adviseren wij om (indien mogelijk en in overleg met jouw arts) te stoppen met alle bloe verdunnende medicijnen zoals Ibuprofen, Ascal en Naproxen.

Zwangerschap
Wij kunnen je helaas niet behandelen als je zwanger bent of borstvoeding geeft.

Alcohol
Wij raden af om op de dag vóór de behandeling alcohol te nuttigen.

Advies NA een behandeling

Je mag direct weer alle dagelijkse activiteiten hervatten, maar na de behandeling is het wel verstandig om de volgende punten in acht te nemen:

Liggen / slapen
Wij raden je af binnen 1 uur na de behandeling te gaan liggen en/of slapen.

Zonnebaden / zonnebank
Voorkom de eerste 48 uur zonnestraling op het behandelde gebied. Gebruik dagelijks een sunblock / minstens SPF 30. Wij raden je af om de eerste 48 uur na de behandeling met Botox onder de zonnebank te gaan.

Sporten
Wij raden af om de eerste 24 uur na een Botox behandeling (intensief) te sporten.

Drukverhogende activiteiten vermijden
Het is belangrijk dat je de eerste week na de behandeling druk op het behandelde gebied zoveel mogelijk vermijdt (zwaar tillen / krachttraining).

Ooglidcorrectie
Tussen 2 weken voor en 4 weken na een ooglidcorrectie raden wij af Botox te gebruiken.

Sauna
Wij raden saunabezoek af gedurende de eerste 2 weken na een behandeling.

Camouflage
Wanneer na de behandeling een blauwe plekje verschijnt kun je camouflagecrème gebruiken.

Masseren / fronsen
Wij raden je na een behandeling met Botox af het behandelde gebied te masseren. Wel kun je het eerste uur proberen de behandelde spieren aan te spannen om te zorgen dat de Botox goed opgenomen wordt.

Schoonheidsspecialiste
Wij raden de eerste 2 weken na een behandeling met Botox de volgende behandelingen in het behandelde gebied af: peelings, gezichtsscrubs, microdermabrasie, laser en bindweefselmassages.

Vliegtuig
Wij raden de eerste 24 uur na een behandeling met Botox af om lange vliegreizen te maken.

Wat kun je verwachten van een Botox behandeling?

Na de eerste behandeling kan het behandelde gebied wat vreemd aanvoelen. Er kan zelfs sprake zijn van wat hoofdpijnklachten, of moeite met focussen (lezen van een boek). Na vervolgbehandelingen is daar veelal minder sprake van.

 

Fillers

Algemene informatie filler behandeling


Wat zijn fillers?

Injecteerbare fillers zijn (op)vullers voor zacht weefsel die op verschillende diepten in de huid worden geïnjecteerd om rimpels in het gezicht te helpen opvullen, gezichtsvolume te geven en gelaatstrekken te verbeteren, met als doel het herstellen van een gladder en jeugdiger uiterlijk.

Waar gebruik je fillers voor?

De fijne rimpeltjes rondom je mond, de wallen onder je ogen en je lippen, eigenlijk alle kleine lichte rimpels in het gezicht, kunnen prachtig met hyaluronzuur fillers worden opgevuld.
Met het ouder worden treedt er verlies op van vet en steunweefsel in het gezicht. Je verliest hierdoor volume en daardoor verslapt de huid in je gezicht. Zo lijken je jukbeenderen misschien net iets minder aanwezig dan je gewend was, of je vindt dat jouw voorhoofd smaller lijkt door volumeverlies bij de slapen. Door aan de bovenkant van het gezicht de contouren op te vullen, herstel je de V-vorm in het gezicht, die jeugdigheid uitstraalt. Andere gebieden die in aanmerking komen voor contourherstel zijn: wangen, neus-lippenplooi, mondhoekplooi en kaaklijn.

Hoe snel is het effect zichtbaar?

Een filler behandeling heeft direct effect. Al na vijf minuten zie je resultaat, waarbij het effect compleet is na ongeveer 7 dagen.

Hoe lang blijft het zichtbaar?

De filler of injectable werkt tijdelijk. Hij wordt door jouw eigen lichaam afgebroken. Hoe lang dat duurt is bij iedereen verschillend, maar je mag rekenen op een effect van ongeveer 6 tot 12 maanden.

Welke fillers gebruikt Kliniek Vrijdag?

Kliniek Vrijdag werkt uitsluitend met A-merk fillers. De meest voorkomende filler is hyaluronzuur. De merken waar wij mee werken zijn Belotero, Restylane en Radiesse.
Onze cosmetisch artsen adviseren naar aanleiding van jouw klachten en wensen met welke filler je behandeld wordt. Het is raadzaam na ongeveer 6 maanden een controleafspraak bij je cosmetisch arts in te plannen. In die fase is het resultaat van de behandeling met minimaal productgebruik optimaal te houden.

Advies VÓÓR een behandeling

Medicatie
Om de (toch al kleine) kans op blauwe plekjes nog meer te verkleinen, adviseren wij om (indien mogelijk en in overleg met je arts) te stoppen met alle bloe verdunnende medicijnen zoals Ibuprofen, Ascal en Naproxen.

Alcohol
Wij raden je af om op de dag vóór de behandeling alcohol te nuttigen.

Advies NA een behandeling

Je mag direct weer alle dagelijkse activiteiten hervatten, maar na de behandeling is het wel verstandig om de volgende punten in acht te nemen:

Liggen / slapen
Liggen en/of slapen mag direct na de behandeling.

Zonnebaden / zonnebank
Voorkom de eerste week zonnestraling op het behandelde gebied. Gebruik dagelijks een sunblock / minstens SPF 30. Wij raden je af om de eerste week na de behandeling met fillers onder de zonnebank te gaan.

Sporten
Sporten mag direct na een filler behandeling weer.

Sauna
Wij raden saunabezoek af gedurende de eerste 2 weken na een behandeling.

Camouflage
Wanneer na de behandeling een blauwe plekje verschijnt kun je camouflagecrème gebruiken.

Masseren
Wij raden je af om na een behandeling met fillers het behandelde gebied te masseren. Een klein bobbeltje mag je de volgende dag wegmasseren, mocht dat aan de orde zijn.

Schoonheidsspecialiste
Wij raden de eerste 2 weken na een behandeling met fillers de volgende behandelingen in het behandelde gebied af: peelings, gezichtsscrubs, microdermabrasie, laser en bindweefselmassages.


Wat kun je verwachten van een filler behandeling?

Direct na een behandeling met fillers ontstaat er vaak lichte zwelling en roodheid. Dit verdwijnt meestal binnen 24 uur. Bij sommige mensen ontstaan er vervolgens een paar blauwe plekjes. Deze verdwijnen in de meeste gevallen binnen 2 tot 7 dagen.

Mogelijke complicaties na een filler behandeling

Complicaties komen zelden voor. Kliniek Vrijdag werkt alleen met veilige en wetenschappelijk geteste  A-merk fillers. Toch bestaat er een kleine kans op de vorming van knobbeltjes, infectie of een allergische reactie. Hyaluronzuur fillers kunnen worden opgelost met hyaluronidase, dan is het probleem verholpen. Alle fillers zijn tijdelijk, een mogelijk probleem lost sowieso met de tijd normaal gesproken op.

Mogelijke bijwerkingen filler behandeling

Iedere behandeling met fillers kan de volgende bijwerkingen hebben: roodheid, blauwe plek, kleine lokale verdikkingen en/of gevoeligheid in het behandelde gebied. Deze symptomen kunnen enkele uren tot twee weken aanhouden. Het zijn normaal voorkomende symptomen na de behandeling.

Bereikbaarheid na de behandeling

Indien zich na de behandeling onverhoopt complicaties voordoen waar je vragen over hebt, dan kunt je te allen tijde contact met ons opnemen. Kliniek Vrijdag is tijdens kantoortijden bereikbaar op 088 – 0042701. In spoedgevallen kun je buiten kantoortijden contact opnemen met onze spoedlijn. Dit telefoonnummer ontvang je na de behandeling.

Wil je weten wat onze specialisten voor jou kunnen betekenen? Klik op onderstaande button:

Bekijk Botox behandeling  of   Bekijk Filler behandeling

U kunt hier onze tarieven nalezen.