Ingevallen wangen

Ingevallen wangen

Mooie, volle wangen: ze zijn het symbool van jeugd en vitaliteit. Ze geven je gezicht een gezonde, zachte en vriendelijke uitstraling. Maar in de loop van de jaren verliezen ze het frisse en jeugdige. Onderhuids vetweefsel neemt vanaf ongeveer je dertigste levensjaar langzaam af. Je huid verliest vanaf dat moment ook aan elasticiteit en veerkracht. Veel mensen krijgen dan een trieste en vermoeide uitdrukking. Ingevallen wangen zijn vaak de reden van een ouder uitziend uiterlijk.

Wangen behandeling met fillers

Voorbeeld van voor en na foto van een fillerbehandeling bij ingevallen wangen.

Behandelmethode wangen

Het verlies van elastine en onderhuids vetweefsel is een natuurlijk proces. Doordat je huid minder veerkrachtig wordt krijgt het overblijvende vetweefsel de kans om – onder invloed van de zwaartekracht – naar beneden te zakken. De neuslippenplooi wordt geleidelijk dieper en de kaaklijn verslapt. Langzaam aan ontstaan plooien en rimpels in je wangen en is de gezonde en vriendelijke uitstraling aan het verdwijnen.

De wangen behandelen we met injectable fillers, of met lipofilling. Al dan niet in combinatie met de fractional laser. Het is een dankbaar behandelgebied. Het is veelal een symmetrische plooi, waar uitstekend een injectable filler of lichaamseigen vet onder te leggen is. De eigenlijke behandeling met fillers bestaat altijd uit een aantal injecties waarmee de best passende filler op precies de juiste plaats en in de juiste hoeveelheid wordt aangebracht. 

Wangen opvullen met fillers

Wanneer er rimpels of groeven in je wangen ontstaan, of wanneer je ingevallen wangen krijgt, kan dat een gevolg zijn van gewichtsverlies, of door afnemend volume van de huid. Dit gebeurd bij iedereen die ouder wordt. De wangen zijn een dankbaar gebied om op te vullen met fillers. Het resultaat zal snel te zien zijn. Aangezien het een (relatief gezien) groot oppervlak is, zal een goede cosmetisch arts zich snel onderscheiden van een minder ervaren. Het is belangrijk dat in de juiste huidlaag op de juiste manier de filler wordt aangebracht. Een ervaren cosmetisch arts zal dan beduidend minder product nodig hebben.

Resultaat

Na de behandeling zal het geschetste verwachtingspatroon behaald zijn. Het verwachtingspatroon is afhankelijk van uw wens, uw anatomie en de gekozen behandelmethode. Verslapte huid en afgenomen volume zullen zijn hersteld. Een fractional laserbehandeling verstevigt het collageen én vermindert het huidvolume. Er ontstaat weer een jonge huid. Hoelang het effect van je behandeling aan zal houden hangt af van de gebruikte filler, maar je mag 12 tot 18 maanden op een natuurlijke, frisse en jeugdige gezichtsuitdrukking rekenen.

Lees onze blog over ingevallen wangen!

Wilt u een vrijblijvende consult plannen?

Maak een afspraak

 

agenda

Waarom Kliniek Vrijdag?

Gespecialiseerde kliniek
Effectief, veilig en natuurlijk resultaat
Ervaren cosmetisch artsen
Geen wachtlijsten
Elke week een avond en een weekend spreekuur

 

Lees verder:
Botox behandeling
Fillers behandeling
Fractional laser behandeling