Kraaienpootjes

Wat zijn kraaienpootjes?

Kraaienpootjes zijn rimpels vanuit de ooghoeken. Deze rimpeltjes ontstaan onder de ogen en aan de buitenrand van de ogen en waaieren uit naar de zijkant. Kraaienpootjes, ookwel lachrimpels genoemd, zijn te behandelen met Botox.

Rimpels zijn het gevolg van verminderde elasticiteit en afname van onderhuids weefsel. De kraaienpootjes zijn in het begin stadium vaak alleen zichtbaar wanneer men lacht. Deze rimpels zijn het best te behandelen met Botox. Gedurende het leven worden de rimpels dieper en prominenter waardoor men zich er aan gaat storen.

Botox kraaienpootjes behandeling in Leiden

Wij hebben veel ervaring met het behandelen van lachrimpels met Botox. Kliniek Vrijdag doet honderden behandelingen per maand. Het behandelen van kraaienpootjes vereist ervaring. Het moet zeer secuur; wanneer je te veel Botox gebruikt kunnen wallen onder de ogen namelijk erger worden. Gebruik je te weinig, dan is de Botox sneller uitgewerkt. Onze cosmetisch artsen werken zeer voorzichtig; ze starten bij voorkeur met een milde behandeling. U kunt hier meer informatie over een Botox behandeling lezen.

Kraaienpootjes met Botox of filler behandelen?

Wanneer de lachrimpels al langer zichtbaar zijn dan kan het zijn dat de rimpels al behoorlijk diep zijn. Een Botox behandeling zorgt ervoor dat ze niet meer zichtbaar worden, maar de permanente lijnen kunnen in mindere mate zichtbaar blijven.  Je kunt ervoor kiezen deze rimpels ook wat op te vullen met hyaluronzuur. Omdat de huid daar vaak erg dun is, kun je ook voor een laserbehandeling kiezen om de huidkwaliteit te verbeteren.

De nieuwste innovatie is Plasmage huidverstrakking. Kliniek Vrijdag is de eerste kliniek in Zuid Holland die deze innovatieve techniek toepast. Daarmee kun je rimpels en verslapte huid optimaal verstrakken. Lees hier verder over de Plasmage kraaienpootjes behandeling.

Rimpels

Een rimpel is een vouw in het huidoppervlak. Bij permanente rimpels is sprake van een cutane breuk veroorzaakt door het verzakken van de huidstructuur, hetgeen op zijn beurt weer een effect is van een teruglopende aanwezigheid van een tweetal eiwitten: collageen en elastine. Kraaienpootjes kunnen zicht ook ontwikkelen tot permanente rimpels.

Veel mensen ervaren lachrimpels in het begin als schattig, karakteristiek en vrolijk. Op een zeker moment veranderen de mimische “lachrimpeltjes” echter in statische rimpels. Dit betekent dat ze altijd zichtbaar zijn, ook wanneer er niet gelachen wordt.

Kraaienpootjes verwijderen voor en na foto

Kraaienpootjes behandeling met Botox, lachrimpels verwijderen vrouw foto voor   Kraaienpootjes behandeling met Botox, lachrimpels verwijderen vrouw foto na botox behandeling
Kraaienpootjes behandeling met Botox

 

agenda

Waarom Kliniek Vrijdag?

Gespecialiseerde kliniek
Onafhankelijk advies passend bij uw diagnose
Plastisch Chirurg, Cosmetisch Arts en Huidtherapeut werken samen
Geen wachtlijsten
Elke week een avond en een weekend spreekuur

Benieuwd naar welke vragen jij aan de cosmetisch arts kunt stellen tijdens een consult? Check hier de meeste gestelde vragen over Botox

Lees verder:

Prijslijst
Botox behandeling
Fillers behandeling
Huidverjonging