Last van vermoeide ogen

Vermoeide ogen kunnen ontstaan door overhangende huid aan de boven oogleden, maar ook door donkere kringen / wallen bij de onderoogleden.

De donkere kringen kunnen eventueel worden weggewerkt door middel van fillers. Een correctie van de bovenoogleden kan operatief, met een ooglidcorrectie.

Behandeling ingevallen wangen

Resultaat van een fillerbehandeling van oa de wallen / traangootje.

Overhangende oogleden

Inmiddels ondergaat 1 op de 7 mensen eenmalig een ooglidcorrectie. Bij een boven ooglidcorrectie wordt een stukje overhangende huid van het ooglid verwijderd. Het litteken valt precies in de plooi en is later niet meer zichtbaar.

Bij een (laterale) wenkbrauwlift wordt middels een sneetje in de haargrens een stukje overtollige huid verwijderd. Vervolgens wordt de wenkbrauw gelift, zodat er een natuurlijke en frisse oogopslag ontstaat.

Of je in aanmerking komt voor een ooglidcorrectie of een wenkbrauwlift, is op indicatie van de plastisch chirurg.

Regelmatig komt het voor dat er geen sprake is van overhangend boven ooglid (blepharochalasis) of van een operatieve indicatie tot een wenkbrauwlift. Toch zijn er klachten (vermoeid gevoel, hoofdpijn). De oorzaak kan zijn dat je een actief voorhoofd hebt. Continu compenseren, fronsen, compenseren, fronsen, etc. Veel van deze klachten zijn te corrigeren met botuline toxine. Met enkele kleine prikjes ontstaat er een ontspannen voorhoofd, waarbij de wenkbrauwen heel subtiel minimaal gelift kunnen worden.

Wilt je weten wat onze specialisten voor jou kunnen betekenen? Klik op onderstaande button:

Bekijk filler behandeling