Lipfillers – Mijn echte verhaal!

Eindelijk heb ik het gedaan. Ik heb lipfillers! En ik vind het leuk om met jullie de kleine en grote details te delen, zoals het werkelijk is. Maar eerst wil ik toelichten waarom ik het heb laten doen.

Marijke voor behandeling lippenIk heb altijd kleine lippen gehad. Mijn bovenlip was bijna onzichtbaar, en mijn onderlip was… eigenlijk prima (zie de foto voor de behandeling hieronder). Ik was niet geobsedeerd door mijn lippen. Eerlijk gezegd wilde ik vooral meer ruimte voor lippenstift J. En ik ben gewoon een nieuwsgierig persoon. Dus toen de gelegenheid kwam om het een keer te proberen, wilde ik deze kans pakken!

Mijn lippen voor lipfillers

In de dagen voorafgaand aan de behandeling was ik een beetje bang. Ik heb geen tatoeages, gekke piercings en in tegenstelling tot de meeste beautybloggers (en BN’ers) heb ik nog nooit Botox gebruikt. Ik ben een echte hypochonder; zelf kiezen voor pijn, voor een behandeling naar een dokter (cosmetisch arts), is niet echt mijn ding. De laatste jaren heb ik als aspirant beautyblogger natuurlijk van alles gelezen over lipfillers. Dus ik weet gelukkig dat ze veilig zijn. Dit was vooral nuttig toen mijn vriend begon te protesteren. “Je laat een niet lichaamseigen stof in je lichaam spuiten!” Toen kon ik hem vertellen dat een filler bestond uit hyaluronzuur, wat van nature ook al in je lichaam voorkomt.

Daarnaast maakte hij zich zorgen om de arts. Ook al is het product veilig en is de werking tijdelijk; hij weet dat ik ijdel ben, en hypochonder. Dus als je een ijdel persoon bent en je laat iets veranderen in je gezicht; kies een ervaren cosmetisch arts, iemand die begrijpt wat jij graag wilt. Zijn laatste zorg was zijn angst voor een belachelijk uit proporties gebrachte look. Daarop kon ik hem gerust stellen dat het hyaluronzuur met een eenvoudige behandeling kan worden verwijderd. Ben je niet blij met het resultaat; het kan direct verdwijnen. Ik voelde me ook goed bij dit vangnet.

Ik verwachtte niet dat mijn voorgenomen behandeling zoveel te weeg zou brengen in mijn omgeving. Het lijkt wel alsof er twee kampen zijn: de voorstanders en de tegenstanders. Mijn moeder was erg enthousiast; ze weet wat mijn passie is (beauty) en mijn controlfreakerige karakter, waardoor ze weet dat ik alles tot in de puntjes heb uitgezocht. Daarnaast zijn de volgende reacties niet van de lucht: “Onverstandig!” “Dat heb je niet nodig!” en “Doe het niet!” Dat vond ik wel naar. Wanneer iemand bijvoorbeeld een beugel neemt, krijgt die zelden dergelijke reacties. Alsof ik niet een weloverwogen keuze kan maken! Miljoenen vrouwen kiezen voor lipfillers. Wanneer je daar nou een goed gevoel van krijgt,  wat is er dan anders aan dan je haren verven, een beugel dragen of je tanden bleken?

Dag van de fillerbehandeling

Het invullen van de informed consent (wat dekken artsen zich in!!) vind ik spannend. Ik heb geen last van allergieën. De kans op een allergische reactie met hyaluronzuur schijnt ook erg klein te zijn. Ik ben eigenlijk alleen echt bang voor de pijn. Een lieve vriendin zei: “Het doet net zoveel pijn als een bevalling”. Dus dat gaf me wel vertrouwen (ehhh, not!!). Onderweg naar de kliniek bereide ik me voor op ondragelijke pijn. Alsof er brandende lava in mijn lip gespoten zou gaan worden. Met knikkende knieën opende ik de deur van Kliniek Vrijdag in Leiden.

Na het invullen van het document met mijn medische geschiedenis werd ik door cosmetisch arts Peter den Otter opgehaald. In de consult kamer vroeg hij me van alles over mijn redenen, verwachting en persoonlijkheid. Hij vertelde zelf zijn visie en filosofie. Eigenlijk is hij heel voorzichtig, een lipvergroting doet hij bij lang niet iedereen! Gelukkig kom ik wel in aanmerking. Hij begreep goed dat ik een natuurlijk resultaat wilde.

Toen was het tijd voor de behandeling. We gingen naar de behandelkamer. Geduldig legde hij iedere handeling uit.

Pijn

Tijdens het consult had Drs. den Otter uitgelegd dat hij een tandarts verdoving kon zetten als ik dat wilde. Dit klonk positief maar ook beangstigend. Verdovingen zijn ook geen hobby. Toch heb ik daar voor gekozen. Met een paar kleine prikjes was het behandelgebied volledig verdoofd. Hij pakte een spuitje hyaluronzuur, en ik kreeg een stressbal in mijn hand (dat gaf afleiding!). Hij pakte mijn onderlip voorzichtig in zijn linkerhand, en stak met één vloeiende beweging een dun naaldje erin. Hij begon mijn lip op te vullen!

Hoe voelde het? Drs. den Otter startte aan de zijkanten van mijn mond met de bovenlip. Ik voelde dat hij het aanraakte, mijn lip bewoog en werd wat geduwd. Maar het deed geen pijn! Peter legde iedere stap uit. Hij haalde de naald heen en weer en pakte de lip tussen zijn vingers. Hij zei dat het masseren nodig is om het product goed te verdelen, zo worden bobbeltjes voorkomen. Ik kreeg uiteindelijk verschillende prikjes in mijn onderlip en in mijn bovenlip. Ik kreeg 1 ml hyaluronzuur (nice to know). Het schijnt dat sommige celebreties richting 3 spuiten gaan (3 ml). OMG, dat zou ik nooit overwegen!

Marijke behandeling botox

Na de laatste injectie (een prik recht in het midden van mijn onderlip, voor de finishing touch), mocht ik mijn lippen bewonderen in de handspiegel. Indrukwekkend! Ik was rood rondom mijn mond en had opgezwollen lippen. Mmmm, dit is wat te veel van het goede. Way too much! Mijn bovenlip was verdubbeld in grootte en mijn onderlip leek wel kleiner dan mijn bovenlip. Ik besloot nog geen stampij te maken, drs. den Otter had dit voorspeld en vertelde dat de lippen in twee dagen volledig in proportie zouden zijn.

Ik werd met een nazorgformulier en een controleafspraak naar huis gestuurd. Op de schaal van pijn, zou ik het willen vergelijken met op je wang bijten. Of met zo een grote haarspeld waar je vinger tussen komt. Een 4 op schaal van 10. De behandeling deed het meeste pijn in het midden van mijn lippen. Het voelde alsof mijn lip werd opgeblazen. Wanneer ik tussendoor dacht aan een vinger tussen de deur of met mijn teen tegen een tafelpoot aanlopen verdween de pijn weer. Op die momenten lukte het weer te ontspannen, voor even…

Onderweg naar huis vond ik iedere keer weer een aanleiding voor een selfie. Ik kon niet geloven wat ik heb gedaan! Vol ontzag bleef ik naar mijn (nog gevoelloze) lippen kijken. Dit waren mijn lippen, alleen grooooter dan eerst. Mijn vriend en familie waren opgelucht; het viel hen reuze mee. Duh, ik was zwaar onder de indruk van het formaat en zij vinden het meevallen… Ik besluit lekker op bed een film te gaan kijken, voel me toch wat groggy. De pijn neemt wel toe. De verdoving is uitgewerkt, dat is niet prettig. De pijn stijgt naar een 5,5 of 6 op schaal van 10. Maar misschien ben ik toch een watje. Een duckface maken is niet mogelijk, een kus aan mijn vriend te pijnlijk. Alsof ik met mijn fiets over de kop ben geslagen, en boven op mijn mond ben geland. Tenminste, de pijn van een lipfiller behandeling is een soort van equivalent.

Dag één

Mijn lippen krijgen vorm. De volgende ochtend zijn ze enorm! Het hele bovenlip gebied, van mijn neus naar beneden was opgezwollen.Marijke lippen na behandeling Er was geen sprake meer van pijn. Meer van het gevoel van een dikke lip. Je kent het wel, waar met drinken het water langs loopt. Dokter den Otter vertelde dat iedereen anders geneest. Sommigen worden wat gezwollen, anderen blauw (bloeduitstorting) en weer anderen hebben nauwelijks uiterlijk vertoon. Blauw werd ik niet. Dit zie je vaak direct na de behandeling al. De zwelling nam in de loop van de dag snel af. Voorzichtig lippenstift kan alweer op. De man van de delicatessenkraam met noten en vruchten op de markt weet het niet en ziet er niks bijzonders aan. Denk ik. Of wel. Nou ja, niemand die me aanstaart. Denk ik.

Dag twee

Tegen het einde van dag twee waren mijn lippen niet langer gezwollen. Ze zich hadden gevestigd, hebben zich gesetteld. Ik ben blij met het resultaat!

Vele selfies zullen volgen. Ik ben happy! Dan de volgende vraag: Hoe lang blijven mijn lippen zo mooi? Sommige patiënten blijven volgens Drs. den Otter 3 maanden tevreden, anderen een jaar.Marijke voor en na behandeling lippenDit schijnt te maken hebben met de snelheid waarop je lichaam de hyaluronzuur oplost. Dat is bij iedereen anders. Het heeft ook te maken met een stukje ijdelheid. Hoe belangrijk vind je het? Hoe vaak kijk je in de spiegel en maak je selfies? Het product neemt langzaam af, maar wanneer gaat het opvallen? Of wanneer denk je dat het opvalt? Ik ga je over 3 maanden zeker informeren over de werking bij mij!

Aan het eind van dag twee ben ik toch een beetje emotioneel. Ik bracht zonder spiegel mijn favoriete lippenstift aan. Toen ik in de spiegel keek, merkte ik dat ik het maar tot op de helft van mijn lip heb aangebracht! Ik heb zoveel meer lip om mooi te maken. Die zijn van mij!

Noot van Kliniek Vrijdag

Hartelijk dank voor je prachtige blog Marijke. Het is een persoonlijk verhaal, in je eigen woorden. Het stuk is niet commercieel geredigeerd.

Wilt u weten wat onze specialisten voor u kunnen betekenen? Klik op onderstaande button:

Bekijk filler behandeling of Bekijk hyaluronzuur behandeling

U kunt hier onze tarieven nalezen.