Medische toepassing Botox

Botuline toxine wordt al vele jaren succesvol toegepast bij vele medische specialismen. Urologie maakt er gebruik van bij blaasproblematiek. Neurologie bij bepaalde spasmen. Dermatologie bij hyperhidrosis. Wat betekent dit voor cosmetische toepassingen?

Bij medische behandelingen worden zomaar 175 units Botox gebruikt. Bij behandeling van de fronsrimpel meestal 25 units. Enorm veel mensen gebruiken dus al jaren lang Botox, bijvoorbeeld tegen een overactieve blaas. Het is een product dat al vele jaren veilig wordt gebruikt, waar enorm veel onderzoek naar is gedaan.

Botuline toxine is een medicinale stof. De werking van Botox kun je vergelijken met de werking van een telefoonlijn. Middels een injectie wordt de telefoonlijn tijdelijk uitgeschakeld; de spieren zijn volkomen ontspannen. Bij een overactieve blaasspier of een spasme kun je je voorstellen dat het fijn is de spieren te ontspannen.

Zo ook voor de fronsrimpel of andere storende rimpels. Het is fijn om te ontspannen. Wanneer dat ene spiertje niet meer samentrekt, wordt lokaal ook de rimpel niet meer zichtbaar. De rimpel ontwikkelt zich dus ook niet dieper.

Botox wordt heel lokaal gebruikt. Na een injectie is de volledige mimiek nog zichtbaar, alleen de ene rimpel niet meer!

Wilt u weten wat onze specialisten voor u kunnen betekenen? Klik op onderstaande button:

Bekijk botox behandeling

U kunt hier onze tarieven nalezen.