Nazorg, informatie en advies Botox of filler behandeling

Mag ik meteen na een behandeling weer aan het werk? Wanneer mag ik weer sporten? Hoe lang blijft het effect zichtbaar? Lees hieronder onze antwoorden op deze en vele andere vaak gestelde vragen.

Botuline Toxine / Botox

Advies VÓÓR een behandeling

Medicatie
Om de (toch al kleine) kans op blauwe plekjes te verkleinen, adviseren wij om (indien mogelijk en in overleg met jouw arts) te stoppen met alle bloedverdunnende medicijnen zoals Ibuprofen, Ascal en Naproxen.

Zwangerschap
Wij kunnen je helaas niet behandelen als je zwanger bent of borstvoeding geeft.

Alcohol
Wij raden af om in de 24 uur voorafgaand aan de behandeling alcohol te drinken.

Advies NA een behandeling

Je mag direct weer alle dagelijkse activiteiten hervatten, maar na de behandeling is het wel verstandig om de volgende punten in acht te nemen:

Liggen / slapen
Wij raden je af binnen 1 uur na de behandeling te gaan liggen en/of slapen.

Zonnebaden / zonnebank
Voorkom de eerste 48 uur directe zon op het behandelde gebied. Gebruik daarnaast een sunblock met minstens SPF 30. Wij raden je aan om de eerste 48 uur na de behandeling met Botox niet onder de zonnebank te gaan.

Sporten
Wij raden af om de eerste 24 uur na een Botox behandeling (intensief) te sporten.

Drukverhogende activiteiten vermijden
Het is belangrijk dat je de eerste dagen na de behandeling druk op het behandelde gebied zoveel mogelijk vermijdt (zwaar tillen / krachttraining).

Ooglidcorrectie
Tussen 2 weken voor en 4 weken na een ooglidcorrectie raden wij aan om geen Botox te gebruiken.

Sauna
Wij raden saunabezoek af gedurende de eerste 1 à 2 weken na een Botox behandeling.

Camouflage
Wanneer na de behandeling een blauwe plekje verschijnt mag je camouflagecrème gebruiken.

Masseren / fronsen
Na een behandeling met Botox het behandelde gebied NIET masseren. Wel kun je het eerste uur proberen de behandelde spieren aan te spannen om te zorgen dat de Botox beter opgenomen wordt.

Schoonheidsspecialiste
De eerste 1 à 2 weken na een behandeling met Botox raden wij andere gezichtsbehandelingen af, zoals: peelings, scrubs, microdermabrasie, laserbehandelingen en massages.

Vliegtuig
Wij raden het af om in de eerste 24 uur na een behandeling met Botox een lange vliegreis te maken.

Wat kun je verwachten van een Botox behandeling?

Na de eerste behandeling kan het behandelde gebied wat vreemd aanvoelen. Er kan zelfs sprake zijn van wat hoofdpijnklachten, of moeite met focussen (bijvoorbeeld bij het lezen van een boek). Bij vervolgbehandelingen heb je dit vrijwel nooit meer.

Fillers

Advies VÓÓR een behandeling

Medicatie
Om de (toch al kleine) kans op blauwe plekjes te verkleinen, adviseren wij om (indien mogelijk en in overleg met je arts) te stoppen met alle bloedverdunnende medicijnen zoals Ibuprofen, Ascal en Naproxen.

Alcohol

Wij raden af om in de 24 uur voorafgaand aan de behandeling alcohol te drinken.

Advies NA een behandeling

Je mag direct weer alle dagelijkse activiteiten hervatten, maar na de behandeling is het wel verstandig om de volgende punten in acht te nemen:

Liggen / slapen
Liggen en/of slapen mag direct na de behandeling.

Zonnebaden / zonnebank
Voorkom de eerste week directe zon op het behandelde gebied. Gebruik daarnaast een sunblock met minstens SPF 30.
Wij raden je aan om de eerste week na een behandeling met fillers niet onder de zonnebank te gaan.

Sporten
Sporten mag direct na een fillerbehandeling weer.

Sauna
Wij raden saunabezoek af gedurende de eerste 1 à 2 weken na een fillerbehandeling.

Camouflage
Wanneer na de behandeling een blauwe plekje verschijnt mag je camouflagecrème gebruiken.

Masseren
Wij raden je af om na een behandeling met fillers het behandelde gebied te masseren. Een klein bobbeltje mag je de volgende dag wegmasseren, mocht dat aan de orde zijn.

Schoonheidsspecialiste
Wij raden de eerste 2 weken na een behandeling met fillers de volgende behandelingen in het behandelde gebied af: peelings, gezichtsscrubs, microdermabrasie, laser en bindweefselmassages.


Wat kun je verwachten van een filler behandeling?

Direct na een behandeling met fillers ontstaat er vaak lichte zwelling en roodheid. Dit verdwijnt meestal binnen 24 uur. Bij sommige mensen ontstaan er vervolgens een paar blauwe plekjes. Deze verdwijnen in de meeste gevallen binnen 2 tot 7 dagen.

Mogelijke complicaties na een filler behandeling

Complicaties komen zelden voor. Kliniek Vrijdag werkt alleen met veilige en wetenschappelijk geteste fillers. Toch bestaat er een kleine kans op de vorming van knobbeltjes, infecties of een allergische reactie. Hyaluronzuur fillers kunnen worden opgelost met hyaluronidase; daarmee is elk mogelijk probleem direct verholpen. Alle fillers worden na verloop van tijd sowieso door je lichaam afgebroken en zijn dus per definitie tijdelijk.

Mogelijke bijwerkingen filler behandeling

Iedere behandeling met fillers kan de volgende bijwerkingen hebben: roodheid, blauwe plekjes, kleine lokale verdikkingen en/of gevoeligheid in het behandelde gebied. Deze symptomen kunnen enkele uren tot maximaal twee weken aanhouden. Het zijn normaal voorkomende symptomen na de behandeling.

Bereikbaarheid na de behandeling

Kliniek Vrijdag is tijdens kantoortijden bereikbaar op 088 – 0042701. Voor spoedgevallen kun je buiten kantoortijden contact opnemen met onze spoedlijn. Het telefoonnummer van de spoedlijn ontvang je na de behandeling.

Wil je weten wat onze specialisten voor jou kunnen betekenen? Klik op onderstaande button:

Bekijk Botox behandeling  of   Bekijk Filler behandeling

Je kunt hier onze tarieven nalezen.