Peeling

Peeling

Een peeling behandeling is een geschikte behandeling voor mensen met een:
– Doffe huid
– Startende rimpeltjes
– Pigmentvlekken
– Actieve acne (puistjes)
– (Acne) littekens

Door middel van een oppervlakkige peeling kunnen we op een veilige en gecontroleerde manier de laag met de beschadigde huidcellen verwijderen. Hierdoor wordt de ‘gezonde huid’ weer zichtbaar en kan uw huid weer stralen.

Huidverjonging gezicht, fractional laser, peeling

Werking van peeling

Onze cosmetisch artsen hebben gekozen voor peelings met het hoogste percentage werkzame stoffen. Niet alle klinieken mogen dat, dit is een voorbehouden behandeling!

Glycolzuur heeft een positieve invloed op huidveroudering. De conditie van de huid zal verbeteren en de huid zal beter vocht vasthouden na een peeling met glycolzuur. Een andere veel voorkomende oppervlakkige peeling is de salicylzuurpeeling. Dit is een wat mildere peeling en hierdoor beter geschikt voor de gevoeligere huid.
Salicylzuur is vet oplossend en kan hierdoor dieper in de poriën dringen. Deze peeling kan heel goed gebruikt worden bij de behandeling van acne. Een fruitzuurpeeling is ook uitermate geschikt voor behandeling van acne of acne littekens. Ten slotte is de TCA peeling (ook wel chemische peeling) de krachtigste peeling, vereist meer nazorg maar waarvan het resultaat ook langer zichtbaar is.

Belangrijkste soorten peeling:
Fruitzuurpeeling
TCA peeling (chemische peeling)

De verschillende peelings hebben specifieke kenmerken.
De huidtherapeute zal tijdens het intakegesprek uw klacht beoordelen en de meest geschikte behandeling adviseren.

Behandeling peeling

Voor de behandeling worden er foto’s gemaakt voor uw medisch dossier. Nadat de huid is gereinigd, wordt het product op de huid aangebracht.

Een peeling is een behandeling waarbij oude oppervlakkige huidcellen verwijderd worden en nieuwe, jonge huidcellen aan de oppervlakte komen, waardoor de huid er zacht en egaal gaat uitzien. Met de techniek kunnen oppervlakkige rimpels worden verzacht (diepe rimpels echter niet), actieve acne worden behandeld en pigmentvlekken worden verwijderd. Ook acné littekens kunnen met peelings worden verminderd. Voor iedere indicatie is een andere peeling het meest geschikt. Uw huidtherapeute zal u daar informatie over geven. De behandeling kan ook preventief gebeuren, om rimpelingen of verkleuring te voorkomen. Een peeling is vooral geschikt voor plaatsen waar de huid vrij dun is, zoals de rug van de hand, gezicht en hals.

Voor een optimaal resultaat is het soms belangrijk voor de behandeling uw huid voor te bereiden. Onze huidtherapeute zal u hier een persoonlijk advies over geven.

De huid kan tijdens de behandeling branderig aanvoelen, maar dit gaat snel weer over. Voor een optimaal resultaat adviseren wij meerdere behandelingen. Dit kan variëren op de conditie van uw huid en de voor u geschikte peeling op advies van de huidtherapeute.

U kunt via onderstaande button een afspraak maken in een beschikbaar spreekuur.

Beschikbare spreekuren

Lees verder:
Botox behandeling
Filler behandeling
Rimpels verwijderen
Bovenlip