Pigmentvlekken verwijderen

Pigmentvlekken verwijderen

Hyperpigmentatie is een huidaandoening waarbij sprake is van te veel pigment op één plek. Het belangrijkste pigment in de menselijke huid is melanine; een zogenoemd biologisch pigment.

Pigmentvlekken verwijderen, ouderdomsvlekken laseren, zonnebeschadiging behandelen

Pigmentvlekken verwijderen (klik voor vergroting)

Wat zijn pigmentvlekken?

Het zijn bruine of zwarte vlekjes die meestal op het gezicht of de handen voorkomen. Pigment (melanine) komt in nagenoeg elke huid voor door pigmentvormende cellen (melanocyten). Dit gebeurt om de huid te beschermen tegen de UV stralen van de zon. Men noemt pigmentvlekken ook wel lentigines, ouderdomsvlekken, levervlekken of zonnevlekken. Pigmentvlekken ontstaan als de huid teveel bloot staat aan UV straling. Teveel betekent ook langdurig, daarom zien we pigmentvlekken vaak bij mensen boven middelbare leeftijd.

Voordat we pigmentvlekken verwijderen met onze laserbehandeling plannen we een gratis consult met u in. Onze huidtherapeut inspecteert uw huid en stelt vervolgens samen met u een behandelplan op. U kunt alle mogelijke vragen stellen over hoe wij pigmentvlekken verwijderen.

Behandeling van pigmentvlekken bij Kliniek VrijOude handen behandeling, pigmentvlekken op hand voor en na fotodag

Het nieuwste paradepaardje van Kliniek Vrijdag is de Dye PL. Deze AFT golflengte is zeer selectief op pigmentvlekken. De kop is krachtig gekoeld voor maximaal comfort.

De golflengte is 570 nm. Dit is de ideale golflengte een pigmentvlek te verwijderen, en de de omliggende huid niet te beschadigen. Deze mate van selectiviteit is alleen mogelijk op een FDA goedgekeurd lasersysteem zoals de nieuwste Harmony XLi.

U heeft normaal gesproken tussen de 1 en 3 behandelingen nodig, afhankelijk van uw huid, huidtype en mate van pigmentvlek. De pigmentvlek absorbeert het licht volledig. Hierdoor wordt het pigment voor één tot enkele dagen wat donkerder, en bladdert van uw huid af. Dit gaat helemaal vanzelf en redelijk snel.

De huidverjongende behandelingen bij Kliniek Vrijdag worden uitgevoerd onder de vlag van Huidkliniek De Vliet.

U kunt online via onderstaande button een afspraak maken wanneer het u uitkomt.

Afspraak maken

Lees verder:
Botox behandeling
Fillers behandeling
Fractional laser behandeling