Rimpels verwijderen

Rimpels verwijderen

Veel mensen storen zich aan huidveroudering en rimpels. Een fitte en vitale uitstraling is tegenwoordig de norm. Voor je carrière, voor je sociale omgeving, voor jezelf. Rimpels verwijderen is niet zo eenvoudig. Het is erg belangrijk een behandelplan te maken voor jouw gezicht. Onze cosmetisch arts zal je adviseren welke behandeling het beste resultaat geeft.

Hoe ontstaan rimpels?

Een rimpel is een vouw in het huidoppervlak. Naarmate we ouder worden neemt de stevigheid en volume (collageen) van de huid af. Ook het eiwit elastine neemt af. Rimpels kunnen worden ingedeeld in fijne rimpels (deze verdwijnen als de huid licht wordt aangespannen), diepe rimpels (groeven of plooien) en mimische rimpels, zoals de fronsrimpels of kraaienpootjes. Mimische rimpels ontstaan mede door het tonen van emoties; blij, bedenkelijk, verbaasd, verdrietig, etc. Deze zijn niet zichtbaar bij een ontspannen neutraal gezicht. Bij permanente rimpels is sprake van een cutane breuk veroorzaakt door het verzakken van de huidstructuur. Voor ieder type rimpel of huidveroudering kan een andere behandeling worden geadviseerd.

De fronsrimpel is één van de meest behandelde rimpels. Bij veel mensen is de rimpel alleen zichtbaar wanneer er wordt gefronst. Bij andere mensen is de fronsrimpel permanent zichtbaar. De fronsrimpel kan worden behandeld met Botox. Na de behandeling heb je een ontspannen voorhoofd, wat aan het eind van de dag ook voor minder vermoeidheidsklachten en minder een drukkend gevoel van de wenkbrauwen kan zorgen. Voorhoofdsrimpels en kraaienpootjes worden eveneens vaak met Botox behandeld. Het resultaat is een natuurlijke en fitte uitstraling.

huidverjonging, rimpels, huidverbetering, huidkliniek, pixel, fractional laser, laserbehandeling, erbium, huidvernieuwing, pigmentvlek verwijderen, leiden, den haag, voorschoten, oegstgeest, rimpels verwijderen

Fillers

Rimpels onder de ogen worden meestal behandeld met fillers. Er zijn verschillende soorten fillers, waaronder hyaluronzuur fillers. Onze cosmetisch arts kan tijdens een consult advies geven over uw klacht. Alle behandelingen zijn met tijdelijke fillers. Permanente fillers zijn illegaal en kunnen onveilig zijn.

Rimpels op de bovenlip komen eveneens erg vaak voor. Het is een opvallende kenmerk van huidveroudering. De rimpels kunnen worden behandeld met behulp van fillers of van fractional laser.

U kunt telefonisch via 088-0042701 en online een afspraak maken. Uw ervaren arts geeft u vrijblijvend en informatief advies.

Afspraak maken

Mimische rimpels verwijderen

Mimische rimpels (rimpels door beweging (praten, lachen, huilen, boos zijn, etc)komen het meest voor in het voorhoofd, de eventueel storende fronsrimpel en de bekende kraaienpootjes. Deze rimpels zijn te behandelen met botuline toxine.

De volgende behandeling worden uitgevoerd met botuline toxine:

Fronsrimpels
Kraaienpootjes
Voorhoofdsrimpels
Over actief / compenserend voorhoofd

Permanente ondiepe lijntjes en rimpels verwijderen

Statische of permanente rimpels, zijn rimpels die ook bij een neutrale blik in het huidoppervlak te zien zijn. Deze rimpels zijn permanent zichtbaar, doordat de elasticiteit van de huid is afgenomen en de collageen aanmaak is verminderd. Hierdoor is de huid dunner én minder elastisch geworden. Er zijn permanente cutane scheurtjes ontstaan.

Deze permanente rimpels zijn op verschillende manieren te behandelen, zodat de huid wordt verstevigd en het volume weer toeneemt.

Fractional laser pixel behandeling
Radiesse behandeling
Hyaluronzuur behandeling

Permanente diepere rimpels en volume verlies

Voor permanente diepere rimpels moet de huid echt in volume toenemen. Daarvoor kan uitsluitend met de fillers hyaluronzuur of Radiesse worden gewerkt.

Behandelingen diepere rimpels / volume creëren:

Neuslippenplooi
Wangen
Volume jukbeenderen
Rokerslijntjes / rimpeltjes bovenlip
Kin- en kaaklijn

De cosmetisch arts van Kliniek Vrijdag geeft vrijblijvend behandeladvies. Je kunt direct een afspraak plannen wanneer het jou uitkomt:

Afspraak maken

Lees verder:
Botox behandeling
Fillers behandeling
Fractional laser behandeling
Botox voor mannen