Rimpels voorkomen?!

Iedereen veroudert. Leeftijd liegt niet. Maar de één krijgt wel sneller tekenen van veroudering dan een ander. Wat kun je preventief tegen deze huidveroudering doen?

Rondom je ogen is de eerste plek die wordt ontsierd door rimpels en lijnen. Daarna volgt vaak het voorhoofd. Een voorhoofd met rimpels en lijnen geeft je een oudere en vermoeide uitstraling. In dit artikel vertellen we je hoe je rimpels voorkomt en wat er eventueel preventief tegen te doen is. Hoe kun je rimpels voorkomen?

Hoe ontstaan rimpels rond de ogen op het voorhoofd?

Daar waar de huid het dunst is zullen de tekenen van veroudering het snelst zichtbaar zijn. Door de jaren heen verliest de huid haar elasticiteit en maakt de huid minder collageen aan. De huid wordt daardoor dunner en gaat wat ‘losser’ zitten. Rimpels worden ineens zichtbaar. De horizontale lijnen op het voorhoofd zijn bij de een opvallender dan bij de ander. De rimpels ontstaan wanneer je je wenkbrauwen optrekt (mimische rimpels), maar kunnen ook bij een ontspannen blik aanwezig zijn (statische rimpels). Zeker is in ieder geval dat veel fronsen bijdraagt aan de ontwikkeling van (diepe) fronsrimpels.

Preventief tegen voorhoofdsrimpels

Er is gelukkig veel tegen (startende) rimpels te doen. Eigenlijk zijn onderstaande tips een leven lang belangrijk. Het is gezond om je er aan te houden, zonder er in door te slaan. Tip 1: Je huid elke dag verzorgen met een crème met hoge SPF: De zon is dé boosdoener als het gaat om het ontstaan van rimpels en huidveroudering. Tip 2: Gezond eten: Vis, pure chocolade, noten en veel groenten en fruit. Tip 3: Je huid regelmatig onderhouden: Een fractional laserbehandeling of een (chemische) peeling geeft je een huid die er weer als nieuw uitziet, omdat de cellen van het bovenste huidoppervlak volledig worden verwijderd. Ook stimuleert een laserbehandeling of peeling de aanmaak van collageen, wat rimpels voorkomt. Een huidbehandeling kun je zien als een sportschool bezoek. Één keer heeft niet zoveel nut, je moet je huid structureel beschermen en onderhouden. Tip 4: Veel water drinken: Minimaal twee liter water drinken, zorgt ervoor dat de huid van binnenuit gevoed en gereinigd wordt. Een grauwe, droge huid ontstaat vaak door een tekort aan water. En een droge huid is gevoeliger voor rimpels. Tip 5: Weinig booskijken: Niet fronsen is het meest effectief wanneer je nieuwe voorhoofdrimpels wilt voorkomen. Het is moeilijk, maar wees je in ieder geval bewust van het optrekken en samentrekken (als bij tegen de zon in turen) van je wenkbrauwen en probeer dit op die manier te minderen.

Voordat rimpels ontstaan

Veel mensen van rond de dertig vinden zelf dat de huidkwaliteit wat achteruit gaat. Dit valt anderen dan vaak nog niet op.

Voorkomen rimpels voorhoofd

Op dit moment neemt de elasticiteit en collageen al af. Daar is dan al wat aan te doen. Onze Clearlift laser richt zich op dit collageen. Het zorgt voor onderhuidse microperforatie, zonder de opperhuid (bovenste huidlaag) te beschadigen. Wij raden aan deze behandeling 2x per jaar te ondergaan, als onderhoudende behandelingen.

De juiste huidverzorgingsproducten

Wie zijn of haar huid door de jaren heen heeft verwaarloosd, zal dit aan haar gezicht, startende rimpels – waaronder fronsrimpels, kraaienpootjes en voorhoofdrimpels – kunnen aflezen. Kliniek Vrijdag werkt met twee onderscheidende productlijnen: Lira Skincare en Esse Organics.

Schoonmaken (incl scrub)

Wij raden aan de gezonde huid ook twee keer per dag te reinigen. Kies milde cleansers die de huid niet uitdrogen. Ook onderdeel van het reinigen is een scrub of exfoliant. Deze verwijderen dode huidcellen en zorgen voor een glad huidoppervlak. Wie trouw scrubt, zal merken dat de huid straalt en dat (diepe) rimpels minder opvallen. Onze huidtherapeuten geven advies over de hoogwaardige huidverzorging van Esse Organics of Lira Skincare.

Verzorgen

Een goede voedende en hydraterende creme heeft daarbij de voorkeur. Laat je over de juiste crème adviseren door de huidtherapeute, het is belangrijk rekening te houden met je huidtype en conditie van de huid. Breng de crème rijkelijk aan op een gereinigde huid, ’s ochtends en ’s avonds.

Beschermen

Iedereen weet dat een SPF creme de huid beschermt. De zon richt dagelijks schade aan de huid aan, ook al is hij niet altijd prominent aanwezig. Een crème met zonnefactor of een aparte zonnebrandcrème voor het gezicht biedt de huid de juiste bescherming is belangrijk voor een gezonde huid. Wij raden aan dit het hele jaar te doen, maar met name de jonge huid (tot 18 jaar) en in het voorjaar extra voorzichtig te zijn. Een hydraterende crème met een SPF factor 30, en een UV beschermer is aan te raden.

Behandelingen tegen rimpels en lijnen op het voorhoofd

Stoor je je aan je voorhoofdrimpels? Er zijn een aantal behandelingen die uitkomst kunnen bieden. De meeste toegepaste behandelingen is een Botox behandeling.

Rimpels op het voorhoofd zijn zogenaamde mimische rimpels, wat inhoudt dat de rimpels samenhangen met spierbewegingen (het optrekken van de wenkbrauwen, fronsen, knijpen met de ogen, etc). Botox kan bij mimische rimpels een uitkomst bieden.

Het nadeel van Botox is dat het een behandeling is met een tijdelijk effect. Je zult geregeld (2 a 3x per jaar) de behandeling moeten herhalen voor een blijvend effect. Een Botox behandeling is bij Kliniek Vrijdag vanaf € 125 per zone.

Wat doet Botox tegen rimpels op het voorhoofd?

Botox zorgt ervoor dat de voorhoofdspieren zich ontspannen, waardoor de rimpels niet meer opvallen en de vermoeide uitstraling verdwijnt. Bovendien werkt Botox vaak ook erg goed tegen hoofdpijn. Het stofje botuline toxine wordt door een ervaren cosmetisch arts met een zeer dun naaldje ingespoten.

Wat als rimpels niet meer te voorkomen zijn?

Wanneer er inmiddels sprake is van rimpels en lijnen in de huid, kan daar een passend behandeladvies op worden gegeven. Ons pallet aan behandelingen bestaat uit:

Laserbehandelingen & peelings
Botox behandelingen
Filler behandelingen

Samenvatting rimpels voorkomen

Wij bieden een breed pallet met expertise, producten en behandelingen om u te helpen in de fase waarop uw huid is. Of u rimpels wilt voorkomen, of startende of gevorderde rimpels wilt laten behandelen of gewoon informatie en advies wilt, wij gaan u helpen.

Onze cosmetisch artsen en huidtherapeuten geven u graag uitgebreid advies over (preventieve) behandelingen en huidverzorging tijdens een vrijblijvend consult.

Wilt u weten wat onze specialisten voor u kunnen betekenen? Klik op onderstaande button:

Bekijk behandelingen

U kunt hier onze tarieven nalezen.