Tandvlees zichtbaar

Tandvlees zichtbaar bij lachen

Een tandvlees glimlach, ook wel gummy smile genoemd, vinden veel mensen storend. De cosmetisch artsen van Kliniek Vrijdag voeren vaak de behandeling uit om het storend zichtbare tandvlees te voorkomen wanneer je lacht. Je kunt dan weer ongegeneerd lachen!

Lachen is heel belangrijk. Mensen lachen ook graag. Sommige mensen lachen altijd bewust. Even een hand voor de mond, even wegkijken. Lachen stimuleert de aanmaak van endorfine en dopamine in de hersenen en werkt stress verlagend. Lachen kun je dus maar het beste zo veel mogelijk doen. Daarom is het ook prettig om een mooie lach te hebben waar je zelf tevreden mee bent.

Tandvleeslach behandeling, botox tegen tandvlees lach, gummy smile behandelingGummy smile

Sommige mensen hebben last van een sterk omhoog trekkende bovenlip waardoor het tandvlees zichtbaar wordt. Met Botuline toxine (Botox, Bocouture, Azzalure) kunnen spiertjes worden verzwakt die de lip te ver naar boven trekken zodat er minder tandvlees zichtbaar wordt en de oorspronkelijke dikte van de bovenlip behouden blijft tijdens het lachen. Zo krijg je weer een mooie lach waarbij het tandvlees niet zichtbaar is. Het is een behandeling waar iedereen enorm blij mee is, men durft weer spontaan te lachen!

Een tandvlees glimlach wordt ook vaak Gummy Smile genoemd. Tandvlees (“gum” in het Engels) is dan tijdens het lachen zichtbaar. Daar kan middels een simpele injectable behandeling verandering in worden gebracht.

Alle informatie op onze website staat tot uw beschikking. Indien u vragen heeft kunt u ons te allen tijde bereiken op 088-0042701. Online kunt u een intakegesprek afspreken met de specialist die u wenst via onderstaande button.

Oorzaken gummy smile

Een gummy smile wordt hoofdzakelijk veroorzaakt door teveel tandvlees of doordat de bovenlip te hoog optrekt bij het lachen, waardoor de illusie van teveel tandvlees gewekt word. Daarnaast kan het ook lijken alsof iemand veel tandvlees heeft, doordat diegene heel kleine tanden heeft. Niet iedereen met kleine tanden heeft echter last van een gummy smile.

De belangrijkste oorzaken van een gummy smile zijn:

– Te kleine tanden
– Een te sterke hefspier van de bovenlip
– Een te sterke verbinding tussen de bovenlip en het tandvlees
– Te veel tandvlees

Behandelingen tegen een gummy smile & tandvleeslach in Leiden

In eerste instantie zou je denken dat je weinig kunt doen aan een tandvleeslach. Sinds jaar en dag wordt een Botox behandeling al uitgevoerd tegen het overmatig zichtbaar zijn van tandvlees tijdens (glim)lachen.

Botox in het hefspiertje van de bovenlip

Botox behandeling tegen een gummy smile.
De hefspier van je bovenlip kan zodanig sterk zijn dat je bovenlip bij het lachen erg ver naar boven wordt getrokken. Hierdoor wordt een groot gedeelte van je tandvlees zichtbaar, waardoor je een gummy smile krijgt. Een te sterke hefspier kan worden verslapt door middel van Botox injecties.

Botox werkt als een spierverslapper en zorgt er dus voor dat je bovenlip na de behandeling met minder kracht omhoog wordt getrokken als je lacht. Hierdoor wordt het tandvlees minder zichtbaar. Een Botox-behandeling voor een tandvleeslach heeft verder geen effect op de gezichtsuitdrukking. De effecten van een Botox-ingreep houden maximaal negen maanden aan. Daarna moet er weer opnieuw geïnjecteerd worden.

Veel mensen voelen zich er erg mee geholpen, zij durven weer vrijuit te (glim)lachen!

Wilt u een vrijblijvend consult met onze gespecialiseerde arts? Maak direct een afspraak!

Beschikbare spreekuren

Lees verder:
Blog van Drs. Peter den Otter over de tandvleeslach
Rimpels voorkomen
Pigmentvlekken laseren
Botox behandeling Alphen aan den Rijn
Meest gestelde vragen over botox