Voorhoofdsrimpels

Rimpels voorhoofd behandelen

De wens om mooi oud te worden delen we allemaal. Rimpels op het voorhoofd zijn vaak de eerste tekenen van huidveroudering. Deze voorhoofdsrimpels kunnen zowel horizontaal als verticaal over het voorhoofd lopen. De verticale lijnen noemen we ook wel fronsrimpels. De meest effectieve behandelmethode tegen voorhoofdsrimpels is een behandeling met Botox.

voorhoofdsrimpels behandeling, verticale lijnen, fronsrimpel fillers, voorhoofd rimpel weg

Hoe ontstaat een rimpel?

Een rimpel is een vouw in het huidoppervlak. Mimische rimpels ontstaan door het tonen van emoties. Deze zijn niet zichtbaar bij een ontspannen neutraal gezicht. Bij permanente rimpels is sprake van een cutane breuk veroorzaakt door het verzakken van de huidstructuur, hetgeen op zijn beurt weer een effect is van een teruglopende aanwezigheid van een tweetal eiwitten: collageen en elastine. Te veel voorhoofdsrimpels zijn vaak storend aanwezig.

De rimpels nemen bij de meeste mensen met de jaren toe. Het collageen en de elastine nemen af; de huid wordt dunner. Daardoor zijn rimpels sneller zichtbaar.

Rimpels voorhoofd behandelen

Voorhoofdsrimpels worden meestal met botuline toxine (Botox) behandeld. Een Botox behandeling ontspant het voorhoofd. Een voorhoofd kan worden behandeld met 3 zones Botox.

  • Horizontale voorhoofdslijnen
  • Fronsrimpels
  • Kraaienpootjes

Een behandeling met Botox ontspant de spieren, waardoor rimpels verdwijnen. Een behandeling houdt gemiddeld 3-5 maanden aan.

Wanneer de huid dun wordt of dof is, dan kunt u ook voor een laserbehandeling kiezen. Deze laserbehandeling versterkt het collageen en vernieuwt de bovenste huidlaag.

Zo behandel je de oorzaak (met Botox) en het gevolg (huidverbetering met de laser).

Resultaat na voorhoofdsrimpel behandeling

De botuline toxine zorgt voor het ontspannen van het voorhoofd. Dit kan er erg natuurlijk uitzien. Het is belangrijk dat u kiest voor een ervaren cosmetisch arts waar u vertrouwen in heeft. Nagenoeg alle bekende Nederlanders kiezen voor een behandeling met Botox voor het voorhoofd. Bij een enkeling valt het erg op; dat is vaak niet de bedoeling.

Persoonlijk consult

Bent u geïnteresseerd in behandeladvies van uw rimpels? Onze cosmetisch arts legt in een vrijblijvend consult uit wat u van de behandeling kunt verwachten.

U kunt online een afspraak maken, bekijk daarvoor de beschikbare spreekuren.

Beschikbare spreekuren

agenda

Waarom Kliniek Vrijdag?

Gespecialiseerde kliniek
Onafhankelijk advies passend bij uw diagnose
Plastisch Chirurg, Cosmetisch Arts en Huidtherapeut werken samen
Geen wachtlijsten
Elke week een avond en een weekend spreekuur

Benieuwd naar welke vragen jij aan de cosmetisch arts kunt stellen tijdens een consult? Check hier de meeste gestelde vragen over Botox

Lees verder:

Prijslijst Kliniek Vrijdag
Botox behandeling
Fillers behandeling
Huidverjonging