Wat kunt u verwachten na een behandeling met fillers?

Direct na een behandeling met fillers ontstaat er vaak zwelling en roodheid. Dit verdwijnt meestal binnen 24 uur. Bij sommige mensen ontstaat er vervolgens een blauwe plek. Deze verdwijnen in de meeste gevallen binnen 2 tot 7 dagen.

Mogelijke complicaties na een behandeling met fillers

Complicaties komen zelden voor. Kliniek Vrijdag werkt alleen met veilige en wetenschappelijk bewezen tijdelijke fillers, gemaakt door de grote en erkende medische fabrikanten. Toch bestaat er een kleine kans op de vorming van knobbeltjes, infectie of een allergische reactie. Hyaluronzuur fillers kunnen worden opgelost met hyaluronidase, dan is het probleem verholpen. Alle fillers zijn tijdelijk, een mogelijk probleem lost met de tijd normaal gesproken op.

Camouflage

Wanneer na de behandeling een blauwe plek verschijnt kunt u camouflage crème gebruiken. In de kliniek hebben wij Sunforgettable camouflage creme; dat is geschikte camouflage in poedervorm, waar direct een SPF zonnefactor in is.

Belangrijk

Iedere behandeling met Botox of fillers kan de volgende bijwerkingen hebben: roodheid, blauwe plek, kleine lokale verdikkingen en/of gevoeligheid in het behandelde gebied. Deze symptomen kunnen enkele uren tot twee weken aanhouden. Het zijn normaal voorkomende symptomen na de behandeling.
Zodra een eventuele zwelling minder wordt, zal een klein deel van het volume verloren gaan. Nadien kan het eindresultaat pas worden beoordeeld.