Veel huidklachten zijn het gevolg van beschadigd of afnemend bindweefsel. Ook huidveroudering, en het ontstaan van rimpels, is een gevolg van de afname van bindweefsel. Met een (ablatieve) fractional laserbehandeling is de schade aan het bindweefsel zeer effectief te herstellen, waardoor de huidkwaliteit enorm verbetert en gladder wordt.
Waarom heet het “fractional” laserbehandeling?
Een fractional laser behandelt de huid ‘gefractioneerd’. Op een gebied van 1 cm2 ontvangt de huid 49 kleine laserstraaltjes. Daarmee wordt ca. 25% van de huid gecontroleerd behandeld. Het bindweefsel wordt gestimuleerd te herstellen, en activeert ook de omgeving. De huid herstelt daar zeer snel van.
Hoe verloopt een fractional laserbehandeling?
De kop van de laser wordt heel kort op de huid gezet. Vervolgens voel je kleine speldenprikjes. Deze speldenprikjes richten zich heel gecontroleerd op het water in het bindweefsel. Dat water verdampt, en het bindweefsel wordt gestimuleerd te herstellen. Door de hoge waterabsorptie is de laser niet heel thermisch. Het doet nagenoeg geen pijn; na een behandeling heb je een warm gevoel en kan je heerlijk koelen met natte doeken of koelkompressen.
Hoe werkt een ablatieve gefractioneerde laserbehandeling?
De huid wordt gefractioneerd behandeld met de laserstralen. Het is een ablatieve laser, wat inhoudt dat de laser door de epidermis gaat. Dit is belangrijk voor een effectieve behandeling. Veel ‘sublatieve’ of niet-ablatieve lasers beloven resultaat, maar daarvoor zul je toch echt het bindweefsel moeten bereiken. Alleen artsen of erkende huidtherapeuten mogen de behandeling uitvoeren. Het weefsel wordt gecoaguleerd, wat inhoudt dat de eiwitten gaan stollen. Het weefsel wordt geactiveerd om te herstellen en sterker te worden. Tegelijkertijd wordt de collageenaanmaak gestimuleerd en krijg je een gezonder, steviger weefsel terug. Scheurtjes en schade in het bindweefsel worden hersteld met de fractionele laser.
Hoeveel ablatieve laserbehandelingen zijn er nodig?
Meestal gaan we uit van 4 behandelingen, ca. 25% van de huid wordt per keer behandeld. Het is wel afhankelijk van de klacht. Een ernstig verouderde huid moet intensiever worden behandeld dan een nauwelijks verouderde huid. Daarbij kan een behandeling meer preventief werken, je houdt de huid ‘wakker’. Ruim 3 maanden na de laatste behandeling zal het eindresultaat pas zichtbaar zijn, zo lang werkt het effect van de laser door. Onze huidtherapeut maakt op basis van het consult en uw klacht een pakketprijs voor het aantal benodigde behandelingen.
In welke mate is mijn huid verbeterd na de laserbehandeling?
De huid is direct na de behandeling rood, warm en kan wat opgezwollen zijn. De roodheid kan twee dagen aanhouden (maar is de volgende dag prima te camoufleren, indien nodig), de zwelling neemt al binnen een half uur af. Rond de ogen kan (in een paar procent van de behandelingen) ook de volgende dag een (forse) zwelling optreden. Dit is niet ernstig, maar wij vragen het wel even te melden bij de behandelend huidtherapeute. Je hoeft dus geen vrij te nemen van je werk of feestjes te ontlopen. De behandeling past door de nieuwe techniek prima in je dagelijkse bezigheden.
Welke klachten komen in aanmerking voor ablatieve gefractioneerde lasertherapie?
De gefractioneerde laser kan ingezet worden voor de behandeling van huidveroudering (ook preventief), rimpels, acnelittekens, automutilatielittekens en gewone littekens.
Wilt u weten wat onze specialisten voor u kunnen betekenen? Klik op onderstaande button:
Bekijk laser behandelingU kunt hier onze tarieven nalezen.