Wat te doen tegen ingevallen wangen?

Wij ontvingen een mailtje van Maaike met de vraag of wij haar advies konden geven: ze was afgevallen en haar wangen waren nu ingevallen. Dat is afvallen op de plaats waar je dat niet wilt.

Voorbeeld van ingevallen wangen

Niemand wil een dik gezicht, maar ingevallen wangen wil je ook niet… Vaak krijg je dan de vraag of je moe of ziek bent. Als wangen invallen heeft dat tot gevolg dat er steeds meer fijne lijntjes en rimpels in het gezicht ontstaan. Enerzijds komt dit door het afvallen waarbij het onderhuidse vetweefsel verdwijnt. Anderzijds komt dit door het verouderen van de huid met als gevolg dat deze minder collageen en elastine in zich heeft. De huid wordt daardoor slapper.

Daarnaast slinken onze botten, waaronder het kaakbot, wanneer we ouder worden. Daardoor wordt de huid als het ware te ruim voor de inhoud.

Wat kun je er aan doen?

Je krijgt vaak het beste resultaat als je het huidvolume in de wangen en op het jukbeen herstelt. De meest gebruikte methode hiervoor is een behandeling met fillers. Deze geven de huid (tijdelijk) volume. De meest gebruikte fillers zijn Radiesse (collageen stimulerende filler) en hyaluronzuur fillers. Het volume wordt met een heel fijn naaldje in de juiste huidlaag gespoten.

Behandeling ingevallen wangen

Huidkwaliteit

Bij het verzachten van wanglijntjes kunnen ook peelings en laserbehandelingen een belangrijke bijdrage leveren. Fijne lijntjes, pigmentvlekken en teint zullen verbeterd worden.
Door het verbeteren van je huidkwaliteit zal het resultaat van de fillerbehandeling beter tot uiting komen.

Bekijk de volgende pagina voor meer informatie over de behandeling van ingevallen wangen.

Vrijblijvend consult

Onze ervaren cosmetisch arts geeft tijdens het intakegesprek vrijblijvend behandeladvies. U kunt via 088-0042701 of online een afspraak maken.

Wilt u weten wat onze specialisten voor u kunnen betekenen? Klik op onderstaande button:

Bekijk behandelingen

U kunt hier onze tarieven nalezen.